CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Les intervencions sobre l'IMC i l'activitat física redueixen el risc d’asma

dimecres, 30 d'octubre de 2013

Les intervencions sobre l'IMC i l'activitat física redueixen el risc d’asma

Les intervencions en l'Índex de Massa Corporal (IMC) i l'activitat física poden tenir un impacte modest en el risc de patir asma durant la vida adulta. Investigadors del CREAL, centre de recerca de l'aliança ISGlobal, van analitzar la incidència de l'asma en 76.470 dones d'Estats Units, de l'Estudi de Salut de les Infermeres seguides entre 1988 i 1998, després d'intervencions hipotètiques tant en l'IMC com en l'activitat física.

Els autors van utilitzar la fórmula g-paramètrica per estimar el risc de patir asma en els següents 4 escenaris: cap intervenció, el 5 % de reducció de l'índex de massa corporal en un període de 2 anys per als que tenien sobrepès o obesitat, per a menys 2.5 hores/setmana d'activitat física de moderada a vigorosa, i les dues anteriors intervencions combinades.

Durant el període de seguiment de 10 anys, 1.146 dones (1,5%) van desenvolupar asma. El risc d'asma es va reduir en un 4% en el marc de la intervenció en l'IMC i es va observar una reducció similar en la intervenció en l'activitat física. Combinant les dues intervencions, la reducció en la incidència d'asma ara encara major.

Segons la Dra. Judith Garcia Aymerich, autora principal i investigadora del CREAL, "una de les novetats d'aquest estudi és l'anàlisi de les dades observades simulant l'efecte de les intervencions, fet que permet que els resultats s'utilitzin directament per a intervencions de salut pública".

En aquest estudi , l'edat mitjana va ser de 55 anys, el 29% eren dones que tenien sobrepès i el 15 % eren obeses, el que demostra que una alta proporció de dones podrien beneficiar d'intervencions sobre l'IMC.

Els comitès ètics i científics del Partners Health System i de Harvard School of Public Health ( tots dos a Boston, Massachusetts), van aprovar aquests protocols d'estudi.

El CREAL forma part dels centres CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Garcia-Aymerich J, Varraso R, Danaei G, Camargo Jr CA, Hernan MA. Incidence of adult-onset asthma after hypothetical interventions on body mass index and physical activity: An application of the parametric G-Formula. Am J Epidemiol 2013.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: