CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El futur de l'epidemiologia ambiental

El CREAL, amb motiu del seu 10è aniversari, organitzà un simposi per parlar del futur de l’epidemiologia ambiental

dilluns, 30 de novembre de 2015

El futur de l'epidemiologia ambiental

El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) compleix 10 anys i ha contribuït substancialment en el camp de l'epidemiologia ambiental que ha crescut substancialment en les últimes dècades i ha proporcionat la base de l'evidència crucial per a l'elaboració de polítiques.

El 27 de novembre, en el marc del desè aniversari del CREAL, va tenir lloc un simposi que va reunir una sèrie de joves líders científics en aquest camp per discutir el futur de l'epidemiologia ambiental en els propers 20 anys.

"El CREAL té una posició rellevant a nivell mundial. Segons l'índex SCIMAGO, el CREAL ocupa el primer lloc en l'índex d'impacte normalitzat i el segon lloc a nivell d'excel·lència entre tots els centres d'investigació de salut a Espanya. Una decisió important per créixer i ser més forts és l'aliança amb ISGlobal, l'objectiu de la qual és consolidar un centre d'investigació en salut global a nivell mundial. El futur? Hi ha una agenda global en l'epidemiologia ambiental. L'objectiu és generar la millor ciència en salut pública ambiental per dur a terme intervencions efectives a nivell mundial", va explicar Josep M. Antó, director del CREAL, centre de l'aliança ISGlobal, a l'inici del simposi.

"Com serà l'epidemiologia ambiental al llarg dels propers 20 anys? Quins riscos s'hauran d'estudiar? Quins mètodes i eines estaran disponibles¿ Quina serà el full de ruta per al futur? Parlem sobre tots aquests temes", va dir Mark Nieuwenhuijsen, investigador del CREAL i moderador del simposi, que va explicar que "no sabem com serà el futur, però hi haurà una gran quantitat de dades sobre l'exposició ambiental i la salut i es necessitaran molts i diversos científics per analitzar-los i donar-los sentit".


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: