CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Reunions internacionals del projecte OPERRA

Última oportunitat per registrar-se. Encara hi ha places disponibles.

dijous, 1 d'octubre de 2015

Reunions internacionals del projecte OPERRA

Dins el projecte OPERRA, el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre aliat ISGlobal, Espanya, i l'Oficina Federal per a la Protecció contra la Radiació (BFS), Alemanya, organitzen dues reunions internacionals complementàries, que se celebraran a Barcelona, a partir de les lliçons apreses dins i fora del camp de les radiacions:

“Lessons learned about somatic health effects from radiation and non-radiation accidents", 13 d’octubre de 2015, Barcelona, Espanya

Els objectius d'aquesta reunió són revisar les lliçons apreses sobre els efectes somàtics dels accidents radiològics i no radiològics i avaluar com s'han i/o es poden prendre aquestes troballes en compte en el disseny de respostes després d’un accident i el seguiment de les poblacions afectades.

Les discussions cobriran activitats i conclusions anteriors i actuals en les àrees de disseny de l'estudi, la reconstrucció de l'exposició i els efectes (del càncer i no càncer).

“Social and Psychological Consequences of Disasters and Emergencies", 14 i 15 d'octubre de 2015, Barcelona, Espanya

Durant una emergència nuclear, i en els anys següents, l'estat de salut de les poblacions afectades pot estar influenciat no només per la radiació, sinó també pels canvis dràstics en les seves condicions de vida. Tant la resposta a les mesures per remeiar relacionades amb l’accident podria, per exemple, donar lloc a pertorbacions en la societat que tenen impactes directes i/o indirectes sobre la salut.

Els objectius de la reunió són revisar els coneixements científics actuals sobre els aspectes ètics, així com els efectes socials i psicològics de situacions d'emergència (radiològica i no radiològica) i per avaluar com s'han i es poden tenir en compte aquests resultats per dissenyar les intervencions després d’un accident per alleujar les conseqüències negatives tant socials com psicològiques en les poblacions afectades.

Les converses cobriran les activitats (i resultats) anteriors i actuals en les àrees de l'ètica, la sociologia, la psicologia social, la psicologia i la comunicació de riscos.

Es proporcionarà suficient temps per a les discussions plenàries i les recomanacions per als propers passos en el disseny apropiat d'intervencions post-accidentals.

Tots dos tallers tenen com a objectiu la superació dels límits temàtics i disciplinaris i examinaran els coneixements transferibles obtinguts de les experiències i els procediments fora de la zona de les situacions d'emergència radiològica.

Per obtenir més informació i per registrar, si us plau visiti la pàgina web del CREAL radiació:'http://www.crealradiation.com/index.php/en/news/operra-workshop

Les places són limitades. Per tant, es recomana que es registri ràpidament en cas d’estar interessat en participar-hi.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: