CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

CREAL participa en el Park(ing) Day Barcelona

El CREAL participa amb una instal·lació on es presentarà un plànol de contaminació atmosfèrica de la ciutat comtal i un pòster sobre mobilitat i salut

dimarts, 15 de setembre de 2015

CREAL participa en el Park(ing) Day Barcelona

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. A l’edició d’enguany a Barcelona, que tindrà lloc el divendres 18 de setembre, hi participen uns 60 col·lectius per tota la ciutat.

Un any més, l’esdeveniment mundial Park(ing) Day s'organitza a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu d'explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l'espai públic.

El proper divendres 18 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura,… transformaran, de forma temporal, places públiques d’aparcament en petits espais verds, lúdics o de descans per reivindicar una ciutat:

– més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat,

– amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes,

– conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica,

– que aposti per una mobilitat sostenible.

El Park(ing) Day, que compleix 10 anys, se celebra en més de 200 ciutats de tot el món. Aquesta iniciativa, sorgida a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar, es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any passat sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Aquest any s’incrementarà tant la participació de col·lectius com el nombre d’instal·lacions.

El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) participa a Park(ing) Day Barcelona amb una instal·lació a Rambla de Catalunya, 111 on es presentarà un plànol de contaminació atmosfèrica a la ciutat de Barcelona i s’interaccionarà amb els ciutadans per veure amb quin transport han arribat fins la instal·lació. També es mostraran els aparells per mesurar la contaminació atmosfèrica i hi haurà un espai per a que els més petits dibuixen sobre mobilitat i contaminació.

La iniciativa busca augmentar any rere any la implicació d’entitats relacionades amb el medi ambient, l’urbanisme i la participació veïnal, entre d’altres, per aconseguir difondre al màxim la reivindicació i crear sinergies entre col·lectius i persones que treballen per millorar la qualitat de vida a la ciutat.

Més informació:

http://www.parkingdaybcn.org i a l'instagram @parkingdaybcn2015 i amb el hashtag #parkingdaybcn2015.

Imatge: Instal·lació del Park(ing) Day Barcelona de l'any anterior. Imatge: Il·lustraciència / CC 3.0.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: