CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El soroll del trànsit rodat en la infància pot relacionar-se amb problemes de comportament, com hiperactivitat

Investigació, publicada a Environmental Health Perspectives, amb la participació d'investigadors del CREAL

dilluns, 13 de juliol de 2015

El soroll del trànsit rodat en la infància pot relacionar-se amb problemes de comportament, com hiperactivitat

Aquesta nova investigació, publicada a Environmental Health Perspectives, amb la participació d'investigadors del CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental), centre d'investigació aliat ISGlobal, ha trobat que el soroll residencial del trànsit rodat en la primera infància pot associar-se amb problemes de conducta, especialment en hiperactivitat i símptomes de falta d'atenció. No obstant això, els investigadors van veure que l'exposició al soroll del trànsit rodat durant l'embaràs no es va associar amb problemes de conducta del nen als 7 anys d'edat.

L'exposició al soroll del trànsit s'ha associat en moltes parts del món amb efectes sobre la salut en els adults, inclosos símptomes psicològics com ansietat i canvis d'humor. Els nens també poden ser vulnerables al soroll del trànsit, especialment durant les etapes sensibles del seu desenvolupament. Fins a la data, els estudis dels efectes sobre el desenvolupament neuropsicològic per l'exposició al soroll del trànsit en els nens s'han centrat principalment en l'aprenentatge i el rendiment cognitiu, amb resultats consistents de deteriorament en la lectura i la memòria de l'exposició al soroll d'avions.

Els investigadors volien esbrinar si l'exposició al soroll del trànsit rodat residencial s'associava amb problemes de conducta en nens de 7 anys d'edat. Per a això, es va comptar amb 46.940 nens de la cohort de naixement nacional de Dinamarca amb informació completa sobre els problemes de conducta als 7 anys d'edat i l'historial de la seva direcció completa, des de la concepció fins als 7 anys d'edat. El soroll del trànsit per carretera es va modelar en totes les direccions actuals i històriques. Els problemes de conducta es van avaluar mitjançant qüestionaris als pares. Les associacions entre l'embaràs i l'exposició infantil al soroll i els problemes de comportament es van analitzar mitjançant regressió.

"Hem trobat que un augment promig de 10 dB en l'exposició al soroll del trànsit rodat des del naixement fins als 7 anys d'edat es va associar amb un augment de problemes del comportament del 7% en comparació amb el comportament normal, i amb un augment del 5% i el 9% en les puntuacions d'hiperactivitat i falta d'atenció, respectivament, i un incremement del 5% i 6% en les puntuacions de problemes de conducta anormal i problemes en relació entre iguals, respectivament ", explica Jordi Sunyer , investigador de CREAL.

Referència:

Hjortebjerg D, Andersen AM, Christensen JS, Ketzel M, Raaschou-Nielsen O, Sunyer J, Julvez J, Forns J, Sorensen M. Exposure to Road Traffic Noise and Behavioral Problems in 7-Year-Old Children: A Cohort Study. Environ Health Perspect 2015 (in press)

Image: Traffic (by Gemma Longman)


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: