CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

XMobi-Survey, enquesta sobre l'ús dels dispositius mòbils de comunicació a Europa

XMobi-Survey s'està duent a terme en el marc del projecte europeu GERoNiMO, liderat pel CREAL

dimecres, 17 de juny de 2015

XMobi-Survey, enquesta sobre l'ús dels dispositius mòbils de comunicació a Europa

“Com utilitzes el telèfon mòbil o la tablet?” Aquesta és una de les preguntes a les quals el CREAL, centre aliat ISGlobal, en col·laboració amb diversos centres de recerca europeus, intenta donar resposta. L'enquesta, anomenada XMobi-Survey, s'està duent a terme en el marc d'un ambiciós projecte europeu anomenat GERoNiMO (Generalised EMF Research using Novell Methods), liderat pel CREAL, que té com a objectiu millorar el coneixement sobre els efectes en la salut de l'exposició als camps electromagnètics (CEM).

Per a aquesta enquesta, el CREAL està utilitzant XMobiSense, una aplicació Android que recull dades sobre l’ús del dispositiu on està instal·lat per obtenir una millor comprensió sobre la utilització dels dispositius de comunicació mòbil en la població general de la Unió Europea.

"Si tens un telèfon o una tablet (amb 3G o 4G) Android pots participar com a voluntari en aquest estudi. Només has d'instal·lar XMobiSense al teu dispositiu. “Necessitem que el voluntari tingui instal·lada l'aplicació un mínim de quatre setmanes d'aquesta manera obtindrem dades vàlides sobre l’ús de dispositius mòbils", explica la professora Elisabeth Cardis, investigadora responsable de l'estudi i cap del programa de radiació del CREAL.

Registre de dades

L'aplicació no registra dades personals (nom, adreça de correu electrònic, número de telèfon mòbil o qualsevol altra dada d'identificació personal) tampoc registra el contingut dels missatges o de les trucades telefòniques. XMobiSense només recull informació general sobre les característiques de les trucades (data, hora i durada de les trucades de veu), lateralitat de les trucades (dreta, esquerra, Kit mans lliures, altaveu, trucades per VoIP), potència rebuda pel dispositiu de la xarxa mòbil o del WiFi, data i hora d'enviament i recepció d’SMS, data, hora i quantitat de dades transmeses i rebudes per WiFi i per xarxes mòbils data i hora de connexions a xarxa WiFi i tipus de dispositiu i versió de Android utilitzada pel dispositiu.

Com es processen aquestes dades?

"Una vegada que es recullen 500 kB de dades es transmet per WiFi als servidors FTP de CREAL. El nostre objectiu és utilitzar les dades per obtenir una millor comprensió dels patrons i nivells d'ús de dispositius mòbils en la Unió Europea i així crear un model amb el qual es pugui estimar l'exposició als camps electromagnètics dels dispositius mòbils en la població general", especifica Cardis.

Al web del projecte GERoNiMO es pot descarregar l'aplicació XMobiSense i també es pot trobar tota la informació necessària sobre l'enquesta, una secció amb les preguntes i respostes freqüents i un vídeo il·lustratiu de com instal·lar el programari de l'estudi.

Més informació:

http://www.crealradiation.com/index.php/es/xmobi-survey

Twitter: @GERoNiMO_creal // @CREAL_Radiation


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: