CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L’Assemblea Mundial de la Salut aprova una resolució sobre la contaminació de l'aire

L'OMS proposarà un full de ruta per a una resposta global millorada que redueixi els efectes adversos per a la salut de la contaminació atmosfèrica

divendres, 29 de maig de 2015

L’Assemblea Mundial de la Salut aprova una resolució sobre la contaminació de l'aire

L'Assemblea Mundial de la Salut reunida el passat 26 de maig, amb la directora general Margaret Chan, va assenyalar que havia aprovat diverses "resolucions i decisions històriques", una d’elles sobre la contaminació de l'aire.

Els delegats a l'Assemblea Mundial de la Salut va adoptar una resolució per fer front als impactes en la salut de la contaminació de l'aire, que és el risc ambiental per a la salut més gran del món a nivell individual. Cada any es produeixen 4,3 milions de morts per l'exposició a la contaminació de l'aire interior i 3,7 milions de morts són atribuïbles a la contaminació de l'aire exterior. Aquesta ha estat la primera vegada que l'Assemblea de la Salut ha debatut aquest tema.

La resolució destaca el paper clau en el potencial de les autoritats sanitàries nacionals per sensibilitzar per salvar vides i reduir els costos de salut, si el tema de la contaminació de l'aire es dirigeix amb eficàcia. També fa èmfasi en la necessitat d'una estreta cooperació entre els diferents sectors i la integració dels problemes de salut en totes les polítiques relacionades amb la contaminació de l'aire nacional, regional i local. S'insta als estats membres a desenvolupar sistemes de monitorització de qualitat de l'aire i els registres de salut per millorar la vigilància de totes les malalties relacionades amb la contaminació de l'aire; promoure tecnologies, de cuina i combustibles per a calefacció i il·luminació nets; i enfortir la transferència internacional de coneixements, tecnologies i dades científiques en el camp de la contaminació atmosfèrica.

La resolució demana a la Secretaria de l'OMS enfortir les seves capacitats tècniques per ajudar els Estats membres a prendre mesures sobre la contaminació de l'aire. Això inclou, a més, la creació de capacitat per a implementar les "Directrius de qualitat de l'aire de l'OMS" i "Directrius de la qualitat de l’aire a l’interior; cost-benefici de les mesures de mitigació i recerca sobre els efectes per a la salut de la contaminació de l'aire”. En la seixanta-novena Assemblea Mundial de la Salut, l'OMS proposarà un full de ruta per a una resposta global millorada pel sector de la salut que redueixi els efectes adversos per a la salut de la contaminació de l'aire.

Segons Manolis Kogevinas, director científic adjunt i investigador del CREAL, centre aliat ISGlobal, explica que "aquesta resolució és molt important perquè ajudarà a crear consciència sobre la contaminació de l'aire en els diferents països i ajudarà a salvar vides".


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: