CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

CICLE FES VERD, FES SALUT: Envoltat de verd, ets més feliç

Xerrada sobre els efectes saludables dels espais verds a càrrec de Margarita Triguero al Parc Estació del Nord

dimarts, 26 de maig de 2015

CICLE FES VERD, FES SALUT: Envoltat de verd, ets més feliç

Envoltat de verd, ets més feliç? L’estudi Phenotype demostra que tenir espais verds a prop enforteix la nostra salut. Vine a conèixer els beneficis que ens aporta el verd i el perquè!

En la recerca duta a terme pel CREAL, centre d'investigació de l'aliança ISGlobal, s’observa que la presència d'espais verds s’associa amb una millor percepció de la pròpia salut i una millor salut mental, independentment del grau d'urbanització, de l’estat socioeconòmic i del gènere de les persones que en gaudeixen.

Els resultats de l’estudi del projecte europeu Phenotype semblen indicar que aquestes associacions s'explicarien per la reducció de l'estrès que ens proporcionen els espais verds i no per l'activitat física o el suport social que s’hi podrien relacionar. També semblen indicar que els petits espais verds, com els arbres dels carrers, són especialment importants.

L’estudi apunta que les investigacions futures s’haurien de centrar en els mecanismes que expliquen les associacions entre els entorns naturals i la salut, especialment la salut mental. Caldria estudiar l’evolució de les persones durant períodes de temps més llargs i també caldria definir millor la quantitat i qualitat d'espais verds necessària per proporcionar beneficis a la nostra salut.

Xerrada sobre els efectes saludables dels espais verds a càrrec de Margarita Triguero, del CREAL al Parc de l'Estació del Nord (prop d'Arc de Trionf), de 18:30h a 20h.

Aquí, enllaç per apuntar-se a la sessió.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: