CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L'ocupació materna durant l'embaràs es relaciona amb un menor nombre de parts prematurs

Anàlisi combinat de 13 cohorts de naixement europees

dimarts, 19 de maig de 2015

L'ocupació materna durant l'embaràs es relaciona amb un menor nombre de parts prematurs

Aquest estudi, publicat a Scandinavian Journal of Work Environmental Health i dirigit per investigadors del CREAL, suggereix que, en general, el treball durant l'embaràs s'associa amb una reducció del risc de part prematur, encara que el treball en certes ocupacions pot tenir riscos reproductius. Aquest estudi proporciona una bona perspectiva de l'impacte global en el curs de l'embaràs en importants sectors ocupacionals de les dones a Europa.

"Entre les empleades, hem definit grups d'ocupacions que representen els principals sectors d'ocupació de les dones i on es considera que estan presents possibles riscos reproductius", especifica la Dra. Maribel Casas, investigadora del CREAL, centre aliat ISGlobal, i primera autora d'aquest estudi.

Plataforma útil per a futurs estudis prospectius

Els investigadors van avaluar si el treball de la mare durant l'embaràs - en general i en certs sectors laborals seleccionats - s'associava amb el baix pes en néixer, el ser petit per a l'edat gestacional, el baix pes a terme, la durada de la gestació i el part prematur en una cohort de naixement poblacional. Per això, els científics van utilitzar dades de més de 200.000 parells de mares i fills de 13 cohorts europees.

"Hem observat que les empleades tenien un menor risc de part prematur que les no empleades. Treballar en la majoria dels sectors laborals estudiats no es va associar amb resultats adversos al naixement. No obstant això, el treball d'infermera es va associar amb un menor risc de ser petit per a l'edat gestacional, mentre que les treballadores de la indústria alimentària tenien un major risc de part prematur", explica Casas.

"Aquest estudi és un dels més grans d'aquest tipus realitzat fins a la data i proporciona una plataforma molt útil com a base per a futurs estudis prospectius centrats en les possibles conseqüències de les exposicions ocupacionals maternes durant l'embaràs sobre el desenvolupament del nen", conclou la investigadora de CREAL.

Referència:

Casas M, et al. Maternal occupation during pregnancy, birth weight, and length of gestation: combined analysis of 13 European birth cohorts. Scand J Work Environ Health (Original article [online first; 5 May 2015]

Imatge:

Treballadores netejant anxoves. Font: Gaelx (Flickr)


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: