CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Barcelona acull la darrera reunió del projecte MeDALL sobre les malalties al·lèrgiques

La reunió final del programa de la UE sobre malalties al·lèrgiques tindrà lloc a la capital catalana i comptarà amb participants especialistes de tot Europa

divendres, 8 de maig de 2015

Barcelona acull la darrera reunió del projecte MeDALL sobre les malalties al·lèrgiques

El 11 i 12 de maig tindrà lloc a Barcelona la reunió final de MeDALL (Mecanismes de Desenvolupament de l'Al·lèrgia), que és un projecte internacional de recerca de la UE de quatre anys de durada sobre les causes que expliquen l'epidèmia de les malalties al·lèrgiques.

Molt recentment s’han publicat a la revista Allergy dos nous articles científics del projecte MeDALL. En un estudi els investigadors de MeDALL van avaluar més de 17.000 nens de 4 anys i 14.500 nens de 8 anys a partir de 12 estudis poblacionals europeus en curs basats en cohorts de naixement realitzats a Alemanya, Dinamarca, Espanya, França, Itàlia, Noruega, Països Baixos i Suècia. L'estudi va registrar informació sobre les malalties al·lèrgiques dels nens gràcies als pares i els metges i es van recollir anticossos IgE contra sis al·lergògens en mostres de sang, per veure la sensibilització. L'estudi va demostrar a nivell poblacional que l'asma, la rinitis i l’èczema es pot classificar junts com un clúster de comorbiditat al·lèrgica (Garcia-Aymerich J et al. Allergy 2015, 30 d'abril). L’altre estudi és una revisió dels resultats de MeDALL sobre la literatura científica i proposa la hipòtesi que les multimorbiditats al·lèrgiques i la polisensibilització IgE estan associades i relacionades amb la persistència o reaparició de senyalització de tipus 2 fetal (Bousquet J et al. Allergy 2015, 24 d'abril).

Durant la reunió de dos dies, on hi seran 70 participants, els investigadors internacionals del projecte informaran sobre les seves activitats i resultats assolits durant l'any anterior a través de presentacions. També tindran lloc debats d'experts sobre els resultats i els estudis d'investigació futurs que s'hagin d'aplicar.


Sobre MeDALL


MeDALL és un projecte internacional de recerca de quatre anys finançat per la UE i va començar a desembre de 2010. El consorci MeDALL abasta 23 institucions públiques i privades, entre elles tres pimes europees que complementen l’experiència científica que ha contribuït als objectius de MeDALL. El projecte està coordinat per l'Institut National de la Santé et de la Recherche Medicale (INSERM), de París (França), i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), de Barcelona (Espanya). MeDALL ha rebut finançament del Setè Programa Marc de la Unió Europea (7PM) en virtut d'acord de subvenció n° 261.357.


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: