CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Les escoles amb més verdor presenten menys aire contaminat per tràfic rodat

Nota de premsa

dimarts, 28 d'abril de 2015

Les escoles amb més verdor presenten menys aire contaminat per tràfic rodat

- La reducció de la contaminació de l'aire, tant en els interiors de les escoles com als patis, està associada amb la verdor dins i a prop de les pròpies escoles.

- La reducció de la contaminació de l'aire interior estava mediada per la reducció en els nivells exteriors.

La verdor, que és la presència d'arbres, plantes i vegetació, s'ha relacionat amb una millor salut mental i física dels ciutadans. En l'estudi, liderat pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre aliat ISGlobal, es va investigar l'associació entre la verdor propera de les escoles i la concentració, en l’espai lliure i a l'interior, en les escoles de nivells de contaminants atmosfèrics relacionats amb el tràfic incloent NO2, partícules ultrafines, partícules de carboni i PM2.5 relacionats amb el trànsit rodat en 36 escoles de Barcelona ??l'any 2012. Els nivells d'aire contaminat a les escoles es van mesurar dues vegades l'any durant dues campanyes d'una setmana separades mig any. Es va mesurar també la verdor dins i a 50 metres al voltant de l'escola a través de mesures de satèl·lit, de resolució 5m×5 m resolució.

"Observem una gran reducció dels nivells de contaminació de l'aire a les escoles amb major nombre d'arbres al seu voltant", explica Payam Dadvand, autor principal d'aquest article publicat a Science of the Total Environment.

"Tenint en compte l'alta càrrega dels efectes sobre la salut dels escolars per l'exposició a contaminants de l'aire, les nostres troballes podrien informar els responsables polítics i professionals de la salut sobre la importància de la verdor en l'entorn escolar per evitar aquest tipus de càrregues i al mateix temps per aconseguir altres beneficis col·laterals per a la salut de la verdor com a millor desenvolupament de la conducta i el rendiment escolar", conclou Dadvand.

Referència:

Dadvand P, Rivas I, Basagaña X, Alvarez-Pedrerol M, Su J, De Castro Pascual M, Amato F, Jerret M, Querol X, Sunyer J, Nieuwenhuijsen MJ. The association between greenness and traffic-related air pollution at schools. Sci Total Environ. 2015 Apr 6.

Autor de la imatge: Anders Leipzing (Licencia: Creative Commons / Wikipedia).


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: