CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

CREAL participa en un projecte d'investigació sobre l'impacte ambiental de la salut materno-infantil a Qatar

El CREAL participa en l'establiment d'una cohort mare-nen a Qatar, concretament en les àrees de la salut ambiental i de l’exposoma.

dimarts, 14 d'abril de 2015

CREAL participa en un projecte d'investigació sobre l'impacte ambiental de la salut materno-infantil a Qatar

El CREAL, centre aliat ISGlobal, participa en l'establiment d'una cohort mare-nen a Qatar, concretament en les àrees de la salut ambiental i de l’exposoma.

El Consell Suprem de la Salut de Qatar (SCH) té previst dur a terme un estudi per avaluar l'exposició infantil a una àmplia gamma de perills ambientals, biològics i d'estil de vida i els seus efectes en la salut materno-infantil.

Aquest estudi de "cohort" de naixement és el primer que es realitza a l’Orient Mitjà i es durà a terme pel Departament de Recerca Biomèdica del SCH en un període de cinc anys.

El principal objectiu de l'estudi és millorar la salut reproductiva a Qatar. Un cert nombre de dones embarassades seran seleccionades en els centres d'atenció primària per a l'estudi i es recolliran mostres biològiques de les participants. Aquestes mostres seran analitzades utilitzant noves eines, incloses les "òmiques" basant-se en enfocaments per estudiar els perfils genòmics d'expressió, els perfils proteics i metabòlics, així com els biomarcadors.

L'estudi té previst aplicar mètodes innovadors per avaluar l'efecte dels factors ambientals en la salut a través de sistemes remots de detecció basats en sistemes d'informació geogràfica.

El Dr. Faleh Mohamed Hussain Ali, secretari general adjunt per a assumptes de política al SCH, va comentar que segons els resultats de l'estudi, "es posaran en pràctica les mesures de prevenció en col·laboració amb la Corporació d'Atenció Primària de Salut (PHCC) per promoure i desenvolupar mesures estratègiques per a la millora de la salut reproductiva a Qatar”.

Entre els efectes en la salut que s'estudiaran en les dones embarassades s'inclouen la diabetis gestacional, la síndrome metabòlica i la depressió post part, la lactància materna i la nutrició, els patrons d'estil de vida incloent l'activitat física, la son i el calendari d'activitats i factors psicosocials.

Els efectes a la salut que s'estudiaran en els nens inclouen els naixements prematurs i el baix pes en néixer, l'obesitat i els trastorns relacionats amb el metabolisme, el desenvolupament neurològic, el sistema immunològic, l'asma i les al·lèrgies. Es posarà especial èmfasi en l'avaluació de la contaminació de l'aire utilitzant tècniques avançades per permetre el monitoratge personal en un entorn urbà en constant canvi com el de Doha.

Per desenvolupar l'estudi, el Departament de Recerca del SCH col·labora amb diverses institucions de recerca, com els centres d'Atenció Primària de la Salut, Qatar Bio bank, Weill Cornell University, Sidra Research Centre, Hamad Medical Corporation, Qatar Biomedical Research Institute, anti-Doping Lab, Qatar Environmental i Energy Research Institute, Texas A & M University Qatar, la Universitat de Qatar i el CREAL.

"Els equips de recerca treballaran en estreta col·laboració per garantir que la investigació d'alta qualitat es dugui a terme a través de protocols validats. Per això s'han intercanviat memoràndums d'Entesa entre el Consell Superior de Salut i els instituts d'investigació", explica Manolis Kogevinas, investigador del CREAL i coordinador de l'estudi per CREAL.

** Imatge: Wikipedia, pujada per Canwest News Service****

Font original:

http://thepeninsulaqatar.com/news/qatar/330824/sch-to-assess-environmental-impact-on-mother-child-health


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: