CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Qüestionari CREST: Propers usos i dispositius de comunicació

CREST té com a objectiu caracteritzar els nous dispositius, els nous usos i les tecnologies de la comunicació.

dilluns, 30 de març de 2015

Qüestionari CREST: Propers usos i dispositius de comunicació

CREST (Caractérisation de l’exposition aux radiofréquences (RF) induite par les nouveaux usages et les nouvelles technologies des systèmes de communications mobiles) és un estudi Europeu finançat per l’Agència Nacional Francesa per l’Alimentació, Medi Ambient i Seguretat i Salut Laboral ANSES, i té com a objectiu caracteritzar els nous dispositius, els nous usos i les tecnologies de la comunicació.

A la dècada dels 90 les tecnologies de la comunicació mòbil es limitaven als telèfons mòbils, per fer trucades de veu, que l’usuari col·locava al costat de l’oïda. Des d’aleshores hi ha hagut una ràpida evolució, el que ha provocat que apareguin un gran nombre de nous dispositius, tecnologies i noves forma de fer-los servir.

Els telèfons, les tablets, els ordinadors portàtils i d’altres dispositius s’utilitzen per navegar per Internet, enviar missatges de text, veure i escoltar música i vídeos en streaming, etc.

Al mateix temps s’ha desenvolupat ràpidament nous tipus de xarxes (WiFi, LTE) i configuracions de xarxa per poder suportar aquest nous usos.

Actualment tenim poca informació sobre els patrons d’usos d’aquest nous dispositius i tecnologies a la població general.

"Hem desenvolupat un breu qüestionari per recopilar informació sobre les nous usos i tecnologies que podem esperar que apareguin en els propers 5 o 10 anys. Estem buscant persones amb interès i coneixements en les Tecnologies de la comunicació perquè responguin al qüestionari”, afirma Elisabeth Cardis cap del Programa de Radiació de CREAL, centre aliat ISGlobal, i principal investigadora de l’Estudi CREST.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: