CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La qualitat de l'aire, qüestionada pels Observatoris Ciutadans a Barcelona

El consorci CITI-SENSE dóna el tret de sortida dels Observatoris Ciutadans a la ciutat.

dilluns, 9 de març de 2015

La qualitat de l'aire, qüestionada pels Observatoris Ciutadans a Barcelona

La qualitat de l'aire que respirem a les nostres ciutats, tant en els espais públics a l'aire lliure com a l'interior dels edificis i les escoles, serà qüestionada pels Observatoris Ciutadans com a part del projecte CITI-SENSE.

Coneixes l'entorn que t'envolta? Sabries descobrir la qualitat del mateix si et diguessin que és pobre? I sabries com millorar-ho tant per a tu com per la teva comunitat? Aquestes preguntes són les que el consorci del projecte europeu CITI-SENSE li agradaria que responguessis amb l'esperança que les respostes t’empoderin per a un canvi positiu de l'entorn a la ciutat.

L'objectiu del projecte CITI-SENSE és desenvolupar i implementar sensors de contaminació de l'aire i de la mobilitat per la ciutat així com per a les persones que es desplacen per la ella per tenir una millor comprensió de la contaminació de l'aire a les ciutats participants (Barcelona , Belgrad, Edimburg, Haifa, Ljubljana, Oslo, Ostrava, Viena i Vitòria). 29 institucions de 14 països diferents s'han associat per aconseguir aquest propòsit.

Del 10 al 12 març el consorci d'aquest projecte, cofinançat pel Setè Programa Marc de la Unió Europea, es reunirà a Barcelona i portarà a terme els preparatius finals per a la campanya principal per posar en mans dels ciutadans sensors de qualitat de l'aire.

En l'estudi de Barcelona, liderat pel CREAL, diversos actors locals com Ateknea, Sensing & Control i urbanAir Bureau proporcionaran als voluntaris sensors mòbils i estàtics juntament amb aplicacions per a smartphones i web desenvolupades específicament per al projecte. L'estudi, que té una durada prevista d'un any, començarà el monitoratge al març i té previst obrir els observatoris ciutadans al públic a l'estiu. Això permetrà disposar d'informació que integra les dades recollides pel públic amb els d'altres activitats del projecte com els procedents del servei públic d'assessorament sobre la qualitat de l'entorn, incloent mapes de contaminació de l'aire a temps real de la ciutat. La informació es pot utilitzar de moltes maneres, fins i tot es poden crear instal·lacions artístiques per part del públic, que és el principal interès de la urbanAir Bureau. El consorci estarà pendent del públic per conèixer la seva resposta i analitzar com fer que aquests tipus de serveis siguin realment útils.

"Les iniciatives locals relacionades amb el projecte, com CitizenSqKm, OpenSystems (UB), YahooLabs, i Smart Citizen, compartiran la seva experiència de participació de la comunitat amb el consorci en unir-se als socis locals i internacionals d'aquest projecte. A més, Eva Pérez presentarà l'estat de la tècnica del monitoratge de la qualitat de l'aire realitzat a Barcelona per la Generalitat de Catalunya", explica Mark Nieuwenhuijsen, responsable del programa de contaminació atmosfèrica del CREAL, centre aliat ISGlobal.


Més informació:

http://www.citi-sense.eu/

https://twitter.com/CitObsBCN

https://www.facebook.com/BarcelonaCitObs

Imatge: CC Wikipedia // Eixample Barcelona


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: