CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Monografies IARC: 40 Anys d'avaluació de riscos cancerígens per als éssers humans

Investigadors del CREAL han participat en aquesta monografia de l'IARC.

dimarts, 3 de març de 2015

Monografies IARC: 40 Anys d'avaluació de riscos cancerígens per als éssers humans

Josep Maria Antó, Manolis Kogevinas i Elisabeth Cardis són els investigadors del CREAL, centre aliat ISGlobal, que han participat en aquest treball, dirigit per Neil Pearce, de la School of Hygiene and Tropical Medicine (Londres), amb la participació d'altres científics de diverses disciplines relacionades amb la identificació i avaluació de riscos dels agents carcinògens humans.

En aquest treball, publicat a Environmental Health Perspectives el passat 24 de febrer, els investigadors van examinar les crítiques al procés de classificació de l'Agència Internacional d'Investigació del Càncer (IARC) per determinar la validesa d'aquestes preocupacions. Els autors van revisar la història de les avaluacions de la IARC i han descrit com es realitzen. I conclouen que aquestes recents crítiques no són convincents ja que els procediments emprats per la IARC tant en la creació de grups de treball amb científics de diverses disciplines com en les tècniques a seguir per a la revisió de la literatura en l'avaluació del perill de diversos agents proporcionen una avaluació equilibrada i una indicació adequada del pes de l'evidència.

El procés de revisió s'ha modificat amb el temps i, sens dubte, haurà de modificar-se en el futur per millorar el procés. "Les monografies de la IARC han fet, i continuen fent, importants contribucions a la base científica per desenvolupar accions per a la millora de la salut pública", explica el Dr. Kogenivas.

Referència

Neil E. Pearce, Aaron Blair, Paolo Vineis, Wolfgang Ahrens, Aage Andersen, Josep M. Anto, Bruce K. Armstrong, et al. IARC Monographs: 40 Years of Evaluating Carcinogenic Hazards to Humans. Environ Health Perspect; DOI:10.1289/ehp.1409149 


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: