CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Nova York prohibeix el fracking

dimecres, 14 de gener de 2015

Nova York prohibeix el fracking

El Departament de Salut de l'Estat de Nova York ha avaluat els possibles impactes de la fracturació hidràulica d'alt volum (fracking) i han decidit prohibir aquesta activitat a l'estat de Nova York (un dels estats més importants en reserves de gas natural) pels seus efectes tant en el medi ambient com en els possibles efectes en la població.

El Dr. David Rojas, investigador del CREAL, centre aliat d'ISGlobal, ha dit "que és una bona decisió que ha de ser considerada per altres regions i països". A més , el Dr. Rojas destaca que "els impactes del fracking en la salut es relacionen principalment amb la contaminació de l'aigua, aire i sòl, afectant tant la biodiversitat com les poblacions properes al pou d'extracció". Afegeix que "aquest tipus d'activitat extractiva també s'ha relacionat amb riscos laborals importants per exposició a sílice i diferents compostos químics".

Aquest investigador del CREAL conclou que "aquest és un gran pas que han donat les autoritats de l'estat de Nova York, basats en les recomanacions de salubristes, i que han de servir d'exemple perquè altres regions i especialment a Europa es reforci la presa de decisions sobre el fracking prioritzant la salut de la població".
A Nova York, l’associació ‘Novaiorquesos contra el fracking’ celebraran aquesta prohibició el proper 21 de gener. (http://nyagainstfracking.org/victory-over-fracking-come-celebrate-on-january-7/)
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: