CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Les àrees verdes i blaves tenen efectes beneficiosos en el desenvolupament del comportament infantil

divendres, 12 de desembre de 2014

Les àrees verdes i blaves tenen efectes beneficiosos en el desenvolupament del comportament infantil

Els espais verds i blaus s'associen amb una millor salut mental en els nens. Ara investigadors del CREAL, centre aliat ISGlobal, confirmen que aquests espais naturals tenen un impacte positiu en el desenvolupament del comportament infantil. En general, van estimar associacions beneficioses entre els indicadors de comportament i un major temps dedicat a espais verds i platges (àrea blava), i amb les zones verdes al voltant de la residència.

Concretament, els investigadors van trobar que més temps de permanència en els espais verds i blaus s'associa amb la reducció d'una sèrie de problemes emocionals i de comportament en els escolars.

Aquest estudi va utilitzar les dades de 2.111 nens en edat escolar (7-10 anys) de 36 escoles de Barcelona que participen en el projecte Breathe. Van obtenir dades sobre el temps que va passar en els espais verds i platges, qüestionaris de fortaleses i debilitats realitzada pels pares, i els qüestionaris de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH / DSM-IV) realitzat pels professors.

La verdor que envolta als nens es va obtenir amb l'Índex de Vegetació Normalitzat (NDVI) en distàncies de 100m, 250m, 500m i al voltant de cada domicili. La proximitat als espais verds es va definir com viure a uns 300 metres d'un espai verd important. Les dades sobre el temps de permanència en els espais verds i blaus es van recollir mitjançant qüestionaris.

Referència: Amoly E, Dadvand P, Forns J, Lopez-Vicente M, Basagaña X, Julvez J, Alvarez-Pedrerol M, Nieuwenhuijsen MJ, Sunyer J. Green and Blue Spaces and Behavioral Development in Barcelona Schoolchildren: The BREATHE Project.. Environ Health Perspect 2014.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: