CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Imaginant la Ciutat del Futur

Blog escrit per Mark Nieuwenhuijsen a Planeta Futuro de El País

dimecres, 26 de novembre de 2014

Imaginant la Ciutat del Futur

És ben sabut, des de fa molt temps, que les ciutats són el motor principal d'innovació i de creació de riquesa d'una societat; no obstant això, també són la seva font principal de contaminació i malalties. Tot i això, moltes ciutats encara poden dur a terme millores de la qualitat ambiental mitjançant polítiques específiques per a això.

Fer que les ciutats siguin "verdes i saludables" implica molt més que simplement reduir les emissions de CO2. Els factors ambientals són en bona mesura modificables i s'ha demostrat que les intervencions ambientals a nivell de comunitat -com ara la planificació urbana i del transport- són prometedores i mostren una millor relació cost-eficàcia que les intervencions a nivell individual. No obstant això, l'entorn urbà és un sistema complex interconnectat.

Mentre que a les ciutats sol haver pilars de la planificació urbana, mobilitat i transport, parcs i espais verds, departaments de medi ambient i departaments de salut (pública) que no treballen prou bé junts, es requereixen enfocaments multisectorials per afrontar els problemes. S'ha d'adoptar una aproximació holística en els àmbits de planificació urbana, medi ambient, transport i energia, ja que els molts components de l'ecosistema natural estan entrellaçats amb els del sistema urbà -a nivell social, econòmic, cultural i polític- d'una manera única.

Llegir més i veure vídeo en aquest link.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: