CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

MCC-Spain analitza les dades dels càncers estudiats durant els darrers set anys

dilluns, 24 de novembre de 2014

MCC-Spain analitza les dades dels càncers estudiats durant els darrers set anys

El passat 13 i 14 de novembre el CREAL, amb la col·laboració de l’Institut de Salud Carlos III, va organitzar la reunió anual de tots els centres de recerca que participen en el projecte de recerca MCC-Spain, que estudia les causes de diversos càncers (colorectal, mama, estómac, pròstata i leucèmia limfàtica crònica). Enguany va tenir lloc a la Fundación para el Fomento de la Investigación Sanitaria y Biomédica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), i van reunir un total de 40 investigadors de 17 centres del CIBERESP (Epidemiologia i Salut Pública).

Aquestes van ser les setenes reunions grupals de caire científic en les quals s’organitzen les dades dels aproximadament 6.000 casos de càncers que fins el dia d’avui s’han recollit així com dels més de 4.000 controls poblacionals. Totes aquestes dades de casos reals de càncers provenen de quasi totes les comunitats autònomes d’Espanya: Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Andalusia, Cantàbria i Comunitat Valenciana. Es van fer presentacions de resultats preliminars dels diferents grups de treball: genètica, clínic-molecular, metodologia, aigua, nutrició i activitat física, tabac, ocupació, desigualtats socials, antecedents familiars, factors hormonals i disrupció endocrina, infeccions, medicaments i metalls.
D’altra banda, la Dra. Ana María García, del Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública de la Universitat de València, i el Dr. Juan Alguacil, de la Universitat de Huelva, van oferir una xerrada clau el 13 de novembre, sobre MatEmEsp: matriu ocupació-exposició per població treballador espanyola i MCC-Spain. El Dr. Gonzalo López-Abente del Centro Nacional de Epidemiología del Institut de Salud Carlos III, va oferir una conferència titulada Focus contaminants i MCC.

Cal afegir que l’estudi MCC-Spain està coordinat pel Dr. Manolis Kogevinas, codirector del CREAL, i per la Dra. Marina Pollán, cap del Servei d’Epidemiologia del Càncer (Instituto de Salud Carlos III).
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: