CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Primer simposi predoctoral conjunt d'ISGlobal i CREAL

Aquesta jornada científica té com objectiu augmentar les sinergies entre investigadors d'ambdós centres

divendres, 14 de novembre de 2014

Primer simposi predoctoral conjunt d'ISGlobal i CREAL

El passat 13 de novembre va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) el primer simposi de doctorat conjunt d'ISGlobal i CREAL, l'objectiu del qual era augmentar la visibilitat del treball predoctoral entre el personal d'ambdós centres de recerca, crear oportunitats de col·laboració i augmentar la interacció i les sinergies entre els investigadors a través de col·laboracions científiques potencials.

En el simposi van participar investigadors de CREAL i ISGlobal que van mostrar el seu treball a través de sessions de pòsters i sessions de presentacions orals en què es va mostrar el tractament preventiu de malària intermitent durant l'embaràs en dones coinfectades per VIH, el risc de càncer i els canvis hormonals en treballadors del torn de nit, ús de l'heparina com un agent dual amb activitat antimalàrica i d'orientació de liposomes cap als glòbuls vermells infectats per Plasmodium, l'epidemiologia i l'etiologia de les malalties infeccioses respiratòries agudes en nens menors de cinc anys en un hospital pediàtric al Marroc o la metilació de l'ADN en tres nivells diferents de vies d'aire en els pacients amb asma, entre d'altres.

A la tarda va tenir lloc un lliurament de premis a la millor presentació oral, que va ser per a la Joana Azevedo Silva Marques, investigadora predoctoral d'ISGlobal, per "Application of heparin as a dual agent with antimalarial and liposome targeting activity towards Plasmodium-infected red blood cells" i als dos millors pòsters, que van recaure en Cyntia B. Manzano, investigadora predoctoral de CREAL, per "Exposure to perfluoroalkyl substances and their effect on child growth, obesity and metabolic disruption" i Virginio Cepas-López, investigador predoctoral d'ISGlobal, per "Searching new biomolecules with antibiofilm propierties".

Núria Casamitjana, directora de formació d'ISGlobal va cloure la sessió remarcant l'alt nivel de totes les presentacions. "Avui hem fet investigació real: heu realitzat els vostres estudis i els heu presentat i difós públicament. Espero que aquesta sigui la primera de futures sessions conjuntes entre els programes de doctorat d'ISGlobal i CREAL".

La jornada va finalitzar amb una sessió formativa impartida per Elinor Thompson dirigida exclusivament als investigadors predoctorades d'ambdós centres per millorar les seves habilitats en la presentació dels seus treballs.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: