CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Es posa en marxa el primer estudi europeu sobre mobilitat a les ciutats que utilitzarà enquestes online

Nota de premsa

dilluns, 27 d'octubre de 2014

Es posa en marxa el primer estudi europeu sobre mobilitat a les ciutats que utilitzarà enquestes online

El CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental) celebrarà demà la posada en marxa del projecte PASTA (Physical Activity through Sustainable Transport Approaches) en el qual participa. Es tracta d'un projecte europeu que pretén estudiar com són els patrons de mobilitat de la població a les ciutats i el seu impacte en la salut. En total, participaran 14.000 voluntaris de 7 ciutats europees (Anvers, Barcelona, Orebro -Suècia-, Londres, Roma, Viena i Zuric).

Per això, els investigadors del CREAL, centre de recerca de l'aliança ISGlobal, començaran demà una campanya de reclutament de 2.000 voluntaris que han de complir els següents requisits: ser major de 18 anys i viure, treballar o estudiar a Barcelona. La participació d'aquests voluntaris es centrarà en realitzar una enquesta online disponible en ordinadors, mòbils i tauletes

Mitjançant l'estudi de 2.000 voluntaris de Barcelona durant 2 anys "estudiarem quins són els factors que determinen l'ús de diferents mitjans de transport, quines rutes i a quins factors ambientals s'exposen les persones (contaminació de l'aire, accidents de trànsit i activitat física)" afirma el Dr. Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del projecte i investigador del CREAL. Tot aquell que vulgui participar ha de registrar-se a http://survey.pastaproject.eu/.

A més, s'estudiarà de forma més detallada una part dels voluntaris mesurant amb monitors individuals les rutes, la intensitat d'activitat física (amb acceleròmetres, GPS i smartphones) així com els nivells de contaminació de l'aire als quals estan exposats i si han patit algun accident de trànsit.

El Dr. David Rojas, investigador del CREAL, remarca que "aquest estudi està encaminat a identificar els factors que afavoreixen o dificulten la mobilitat a les ciutats (en aquest cas concret, Barcelona) ja que seran estudiats els moviments de tots els usuaris ja siguin en cotxe, moto, transport públic, bicicleta i fins i tot els vianants". L'objectiu final de PASTA és ajudar a dissenyar ciutats més saludables i segures.

Per celebrar la posada en marxa d'aquest projecte, finançat per la Comissió Europea, demà tindrà lloc un taller que rebrà a convidats com:

• Lawrence Frank. Professor de la Universitat de Colúmbia Britànica, Vancouver, Canadà. El Dr. Frank, és especialista en urbanisme i transport. Treballa en múltiples estudis al Canadà i Estats Units relacionats amb la mobilitat, l'urbanisme, les àrees verdes i el seu impacte en la salut. Té una gran experiència en el disseny de ciutats saludables.

• Bianca Hermansen. CITITEK, Copenhaguen, Dinamarca. La Dra. Hermansen és especialista en arquitectura i urbanisme. Ha treballat des de fa molts anys en el disseny de la ciutat i Copenhaguen i l'èxit de la ciutat com una de les ciutats exemple de mobilitat activa en el món. La Dra. Hermansen ha treballat com a consultora per a l'Organització Mundial de la Salut en el disseny de ciutats saludables.

• Carsten Rodthballer. ICLEI Europe, Brussel·les, Bèlgica. El Dr. Rodthballer és especialista en mobilitat sostenible. Pertany a la xarxa de ciutats i autoritats locals per la sostenibilitat. Ha treballat en múltiples estudis europeus desenvolupant eines que facilitin als governs locals el desenvolupament de ciutats sostenibles i eficients.

Per contactar amb els investigadors o per algun aclariment, podeu contactar amb:
- Departament de comunicació del CREAL: Gisela Sanmartín, gsanmartin@creal.cat. Telf. 93 214 73 33 // 696 912 841


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: