CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Vols ser voluntari d'un estudi científic?

dimarts, 14 d'octubre de 2014

Vols ser voluntari d'un estudi científic?

CREAL és el centre de recerca encarregat del projecte CITISENSE a Barcelona i busca gent que vulgui col·laborar en ell deixant col·locar un petit sensor de contaminació en l'exterior de la teva casa, centre de treball, escola… Amb les dades recollides es crearà un model de mapa de contaminació atmosfèrica actual de la ciutat de Barcelona.

En particular, cerca:
• balconades o baranes exteriors que donin al carrer, no a patis interiors.
• Necessita que sigui en primeres plantes reals (entresòls i principals, seran considerats com a primeres planta
• a la ciutat de Barcelona
• i per un any aproximadament

La participació implica la visita del tècnic a la teva casa, oficina…per explicar el funcionament de l'instrument, contestar tots els dubtes que puguin sorgir i col·locar l'instrument (uns 30 minuts). Aquest es controla telemàticament i només en el cas que sorgeixi alguna avaria no hauria de tornar. Si esteu interessats, us informessin de les dades obtingudes de les mesures realitzades.

Es tracta d'un instrument d'alta tecnologia que mesura gasos contaminants (diòxid de nitrogen, monòxid de carboni i ozó) i paràmetres mediambientals (temperatura, humitat i pressió atmosfèrica) a temps real. No emeten cap tipus de gas, ni soroll i a més són petits.

Est és el primer pas de CITISENSE Barcelona cap a la creació d'un Observatori Ciutadà, en els quals els ciutadans s'impliquen en la mesura dels nivells de contaminació de la seva ciutat.

Si vols participar o fer alguna consulta pots enviar un correu electrònic a citisense@creal.cat detallant-nos el nom del carrer i nombre de portal (necessitem triar localitzacions específiques per la ciutat).

Segueix-nos en facebook Barcelona Citizen’s Observatory i twitter @CitObsBCN

Per trobar més informació del projecte en general visita http://www.citi-sense.eu/
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: