CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

CREAL participa en una reunió científica sobre directrius del Soroll Ambiental de l'OMS

El 45% de la població europea està exposada a nivells de soroll de trànsit diaris superiors o iguals a 55 decibels

dimecres, 8 d'octubre de 2014

CREAL participa en una reunió científica sobre directrius del Soroll Ambiental de l'OMS

El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) ha participat en la reunió de revisió de les Directrius del Soroll Ambiental de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que va tenir lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre de 2014 a Berna (Suïssa). Concretament, va participar el Dr. Mark Nieuwenhuijsen, investigador i coordinador del programa de recerca de contaminació atmosfèrica del CREAL, centre de recerca ISGlobal.

En aquest grup d’experts també hi va participar la Dra. Maria Foraster, que es va formar i va treballar molts anys al CREAL i que ara treballa a la Swiss Tropical Public Health de Basilea (Suïssa).

L'Oficina Regional de l'OMS està desenvolupant aquestes directrius com una actualització regional de les Directrius del Soroll de l'OMS amb l’objectiu de proporcionar als responsables polítics dels estats membres de l'OMS les evidències científiques i les recomanacions per a la protecció per a la salut dels efectes del soroll ambiental. Per això, s’ha creat el Grup de Directrius per al Desenvolupament (GDG, per les sigles en anglès), un grup d'experts externs que estan liderant un procés per desenvolupar les recomanacions basades en l'evidència científica, que es va reunir per primera vegada el 14 i 15 de novembre de 2013, a Bonn (Alemanya).

Segons dades de la Unió Europea, més del 45% de la població europea i del 65% de la població espanyola que habita en aglomeracions de més de 250.000 habitants (un total de 110 milions d'habitants) està exposada a nivells de soroll de trànsit diaris superiors o iguals a 55 decibels. Aquests nivells estan per damunt dels 50 decibels indicats per l’Agència Europea del Medi Ambient com a nivell òptim de soroll total. Diversos estudis científics ja han demostrat que el soroll afecta la nostra salut física i mental.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: