CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El projecte internacional EXPOsOMICS convoca la seva reunió anual al PRBB

dimecres, 1 d'octubre de 2014

El projecte internacional EXPOsOMICS convoca la seva reunió anual al PRBB

El CREAL és l’organitzador de la reunió anual del projecte internacional EXPOsOMICS que tindrà lloc aquest dijous i divendres a la sala Xipre del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Durant aquests dos dies uns 40 investigadors de 12 centres de recerca d’Europa i Estats Units analitzaran, discutiran i posaran en comú els resultats obtinguts fins el dia d’avui.

El projecte EXPOsOMICS pretén desenvolupar un nou enfocament per avaluar les exposicions ambientals, centrant-se principalment en la contaminació de l'aire i els contaminants de l'aigua. Usant tècniques 'òmiques', les dades d'exposició recollides poden ser vinculades als canvis bioquímics i moleculars del nostre organisme. Com a part de l’estudi s'ha desenvolupat un sistema de monitorització de l'exposició personal (PEM) (inclosos sensors, telèfons intel·ligents, geolocalització, satèl·lits).

Els resultats ajudaran a millorar la comprensió de com aquests contaminants influeixen en el risc de desenvolupar malalties cròniques. També es pretén caracteritzar l’exposoma, concepte que es refereix a la totalitat de les exposicions ambientals a les qual estan exposats els éssers humans des de la concepció en endavant, complementant el genoma.

El projecte està coordinat pel Professor Paolo Vineis del Imperial College London. El CREAL coordina diverses parts del projecte i participa amb els estudis PISCINA2, MCC, Tapas, INMA i RHEA.

Més informació a: http://www.exposomicsproject.eu/
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: