CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Els centres de recerca de ciències de la salut tripliquen la inversió de la Generalitat de Catalunya

El conseller de salut va destacar el procés SUMA i va posar com a exemple la unió entre CREAL, CRESIB i ISGlobal.

divendres, 20 de juny de 2014

Els centres de recerca de ciències de la salut tripliquen la inversió de la Generalitat de Catalunya

La investigació sanitària catalana mou més de 260 milions d'euros a Catalunya, i dóna feina a més de 10.000 persones, segons es desprèn del primer informe de recerca en ciències de la salut de la Central de Resultats de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquests resultats es van anunciar el passat 19 de juny pel conseller Boi Ruiz, en roda de premsa a CaixaForum Barcelona basant-se en les dades de 2012 recollides en 19 centres i instituts d'investigació sanitària.

Aquests centres aconsegueixen triplicar la inversió de la Generalitat de Catalunya que fa una aportació directa global de 55,4 milions d’euros, mentre que les entitats capten 178 milions d'euros de fons competitius, tant a través de convocatòries públiques europees o estatals.

La capacitat de retorn de la inversió en recerca biomèdiques és una de les principals conclusions de l'anàlisi, que va avançar el director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (Aquas), Josep Maria Argimon, que va destacar que "d'entre les 6.400 publicacions científiques dels equipaments de recerca, sis de cada deu es fan en revistes d'alta qualitat".

Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, va desgranar les iniciatives dutes a terme pel Govern en investigació com el projecte SUMA que pretén unir centres de recerca i evitar una atomització del sector per guanyar massa crítica, com passa amb el procés d'unió entre el CREAL, el CRESIB i ISGlobal, així com d'altres centres.

Col·laboració publico-privada

La transferència és important per a l'avanç de la innovació d'un país però perquè es produeixi "és necessària una col·laboració efectiva entre les empreses i sense la col·laboració públic-privada és impossible. Ens falta la cultura de l'inversor", ha lamentat Argimon.

En aquesta línia, l'Obra Social "la Caixa" està present en gran part dels centres de recerca i instituts biomèdics, com és el cas del CREAL, el CRESIB, ISGlobal, el CRG, l'IBEC, l'IDIBAPS, l'IdIBGi, el VHIO i el VHIR.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: