CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El treball de torn de nit afecta la producció de melatonina

Els treballadors del torn de nit tenen un retard en el temps pic de producció de melatonina

dijous, 12 de juny de 2014

El treball de torn de nit afecta la producció de melatonina

Un estudi recent publicat a Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention s'ha centrat en la variació circadiana de melatonina, l'exposició a la llum i la preferència sobre el dia i la nit dels treballadors del torn de nit, de tots dos sexes. Aquesta investigació, liderada per Manolis Kogevinas, investigador del CREAL, centre d'investigació ISGlobal, conclou que el treball del torn de nit afecta els nivells de concentració de melatonina i en el seu desplaçament temporal de producció, el que podria relacionar-se amb un major risc futur de càncer d'aquests treballadors.

En diversos estudis experimentals s'ha vist que la llum durant la nit és capaç d'interrompre la producció de melatonina. Però això només s'ha confirmat, en part, en estudis dels treballadors del torn de nit. Els investigadors van analitzar en aquest estudi transversal la variació circadiana de melatonina en relació al canvi d'estat dels treballadors del torn de nit, els nivells individuals de l'exposició a la llum durant la nit i la seva preferència diürna (la preferència personals per a la activitats durant el dia (matí) o a la nit).

En aquest estudi van participar 117 treballadors (75 de torn de nit i 42 de torn de dia), d'ambdós sexes, amb edats compreses entre 22-64 anys, reclutats de quatre empreses. Els participants van recollir mostres d'orina i es van registrar dades continus de la seva exposició a la llum. A més, mitjançant entrevistes, es van recollir dades sociodemogràfiques, ocupacionals, d'estil de vida i la informació de preferències d'activitat diürna.

En l'estudi es va observar que la concentració del principal metabòlit de la melatonina, la 6-sulfatoximelatonina, va ser menor en els treballadors de torn de nit (10,9 ng / mg creatinina / h) en comparació amb els treballadors de dia (15, 4). A més es va veure que els nivells de 6-sulfatoximelatonina eren més baixos dels treballadors nocturns amb preferència d'activitat al matí. "També es va observar el pic de la producció de 6-sulfatoximelatonina passava 3 hores més tard a la nit en comparació amb els de dia. I que el retard de fase de producció va ser més fort en els subjectes amb més exposició a la llum durant la nit i amb més nits treballant", explica Kyriaki Papantoniou, primera autora de l'estudi.

La principal conclusió de l'estudi és que els treballadors del torn de nit tenen un retard en el temps del pic de producció de 6-sulfatoximelatonina i nivells més baixos de melatonina durant un període de 24 hores, el que podria relacionar-se amb un major risc futur de càncer.


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: