CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Resolució de la 2ª convocatòria del Programa Conjunt de Recerca de l’aliança ISGlobal

Seleccionats tres nous projectes de recerca conjunts entre els centres de recerca d’ISGlobal, el CRESIB i el CREAL

divendres, 30 de maig de 2014

Resolució de la 2ª convocatòria del Programa Conjunt de Recerca de l’aliança ISGlobal

El procés d’aliança entre ISGlobal i els seus centres de recerca CRESIB i CREAL avança en la promoció de sinergies en matèria de recerca en salut global. El mes de gener de 2014, amb el recolzament del Programa SUMA de la Generalitat de Catalunya, es va llançar la segona convocatòria interna de projectes de recerca conjunts, a la qual es van presentar 10 propostes que van ser avaluades per experts externs internacionals.

Finalment, el comitè de direcció del Programa va seleccionar tres propostes que rebran finançament:

Alfredo Mayor (CRESIB) - Juan R González (CREAL). “Avaluació de l’exposició a traves de miRomics: un camí cap a nous biomarcadors per malalties no transmissibles i infeccioses”.

Alfred Cortés (CRESIB) - Mariona Bustamante (CREAL). “Bases moleculars de la variació en els tipus de conversió sexuals dels paràsits de la malària”.

- Mark Nieuwenhuijsen (CREAL) - Antoni Plasència (CRESIB). “Avaluació de l’impacte sanitari de la planificació urbana i del transport en els països en desenvolupament”.

Els projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg de 2014 i 2015 i es preveu que comencin al proper mes de juny. Totes les propostes presentades eren d'alta qualitat científica i els criteris relacionats amb la sostenibilitat i la viabilitat han estat decisius en l'elecció final del Comitè de selecció. 

Durant 2013-2014, l'aliança ISGlobal ha avançat significativament en la cooperació efectiva entre CREAL, CRESIB i ISGlobal, perfilant un model organitzatiu comú de forma cohesionada, eficient i sostenible. A més, ha engegat una estratègia d'investigació conjunta, fomentant sinergies entre alguns dels actuals programes, promovent la translació del coneixement a polítiques i intervencions de salut pública. Així mateix, desenvolupa formació de postgrau i continuada de qualitat en salut global i salut ambiental i ha potenciat la capacitat d'influència de les seves àrees d'excel·lència en l'agenda internacional. 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: