CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Els símptomes de dèficit d’atenció als 4 anys prediuen dificultats al llarg de tota la infància

dimarts, 22 d'abril de 2014

Els símptomes de dèficit d’atenció als 4 anys prediuen dificultats al llarg de tota la infància

Que un nen de 4 anys tingui símptomes de dèficit d’atenció prediu que més endavant seguirà tenint dificultats d’atenció. Així ho ha demostrat un estudi del CREAL, centre de recerca ISGlobal, que ha estudiat els símptomes de 400 nens de Menorca. “Ara podem dir que als 4 anys ja es pot tenir un indicador de què un nen tindrà dificultats d’atenció, ja sigui TDAH o no, al llarg de la seva infància”, afirma la investigadora i principal autora de l’estudi Mònica López.

Els investigadors es van centrar en símptomes com la manca d’atenció, molt moviment o impulsivitat. Als 4 anys els nens van ser sotmesos a una avaluació psicològica completa realitzada per psicòlegs. Als 11 anys els investigadors van sotmetre als nens a un test d’ordinador de 14 minuts que es diu CPT (Continuous Perfomence Test). Segons les observacions dels investigadors, a més número de símptomes als 4 anys, més distraccions es produïen durant el test realitzat als 11 anys.

L’objectiu és la prevenció. “Si sabem que els nens i nenes ja comencen a mostrar símptomes de manca d’atenció i/o d’hiperactivitat als 4 anys, es pot controlar i ajudar-los en el procés per tal d’evitar al màxim les dificultats amb les que es poden enfrontar”.

Recordem que el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) és una preocupació important de la salut dels nens i és el trastorn mental més important en nens. La prevalença mundial és del 5% en nens i adolescents, dels quals el 65% dels casos continuen tenint símptomes durant l’edat adulta.

Referència: Lopez-Vicente M, Sunyer J, Forns J, Torrent M, Julvez J. Continuous Performance Test II Outcomes in 11-Year-Old Children With Early ADHD Symptoms: A Longitudinal Study. Neuropsychology 2014; 28(2): 202-211.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: