CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El canvi climàtic ja està afectant a un món que no està preparat

Aquest fenomen augmenta la migració vinculada a les condicions climàtiques, així com els conflictes, la pobresa i les amenaces a la seguretat nacional.

dilluns, 31 de març de 2014

El canvi climàtic ja està afectant a un món que no està preparat

El Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) ha publicat avui un informe que diu que els efectes del canvi climàtic ja s'estan produint en tots els continents i en tots els oceans. El món, en molts casos, està mal preparat per als riscos d'un clima canviant. Tot i així, l’informe també conclou que hi ha oportunitats per fer front a aquests riscos, tot i que els riscos seran difícils de manejar amb alts nivells d'escalfament.

L'estudi, titulat Canvi Climàtic 2014: Impactes, Adaptació i Vulnerabilitat, del Grup de Treball II de l'IPC , detalla els impactes del canvi climàtic fins a la data, els futurs riscos derivats del canvi climàtic, i les oportunitats per a una acció eficaç per reduir els riscos. Un total de 309 autors principals coordinadors, autors principals i editors de revisió, de 70 països van ser seleccionats per redactar l'informe. Aquests van sol·licitar l'ajuda de 436 autors col·laboradors, i un total de 1.729 experts i col·laboradors governamentals.

L'informe arriba a la conclusió que la resposta al canvi climàtic implica prendre decisions sobre els riscos en un món canviant. La naturalesa dels riscos del canvi climàtic és cada vegada més clara, encara que el canvi climàtic també seguirà produint sorpreses. L'informe identifica les persones vulnerables, les indústries i els ecosistemes de tot el món. S'estima que el risc d'un canvi climàtic prové de la vulnerabilitat (manca de preparació) i l'exposició (persones o béns en perill), la coincidència en els perills (que desencadenen en fenòmens climàtics o tendències). Cadascun d'aquests tres components pot ser un objectiu per a les accions intel·ligents per disminuir el risc.

Per a obtenir més informació, consulteu la pàgina web de IPCC.

Font: IPCC
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: