CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L'exposició a la contaminació de l'aire s'associa a una major inflamació en pacients amb MPOC

dijous, 27 de març de 2014

L'exposició a la contaminació de l'aire s'associa a una major inflamació en pacients amb MPOC

L'exposició a curt termini a NO2 s'ha associat amb un augment dels nivells dels biomarcadors d'inflamació en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), sobretot en exfumadors.

La inflamació sistèmica en pacients amb MPOC s'associa amb un augment de la mortalitat, exacerbacions més freqüents i més comorbiditats (coincidència amb altres malalties com les malalties cardiovasculars) en pacients amb MPOC. No obstant això, l'origen de la inflamació sistèmica en pacients amb MPOC ja no és tan clar. Per això, aquests resultats podrien proporcionar una nova visió dels mecanismes de la inflamació sistèmica en la MPOC.

Investigadors del CREAL, centre de recerca de l'aliança ISGlobal, han extret aquests resultats de l’estudi de l'impacte de l'exposició a la contaminació de l'aire ambient (NO2 i PM2.5) en biomarcadors sistèmics de la inflamació en 242 pacients amb MPOC clínicament estables a Barcelona, Espanya ( 2004-2006). Aquest estudi no va mostrar una associació entre PM2.5 i la inflamació sistèmica, però es va trobar una associació entre l'exposició a curt termini al NO2 amb la inflamació més sistemàtica en aquests pacients.

Referència: Dadvand P, Nieuwenhuijsen MJ, Agusti A, de Batlle J, Benet M, Beelen R, Cirach M, Martinez D, Hoek G, Basagana X, Ferrer A, Ferrer J, Rodriguez-Roisin R, Sauleda J, Guerra S, Anto JM, Garcia-Aymerich J. Air pollution and biomarkers of systemic inflammation and tissue repair in COPD patients. Eur Respir J (in press)
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: