CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

7 milions de morts cada any a causa de la contaminació atmosfèrica

Comunicat de premsa de la OMS

dimarts, 25 de març de 2014

7 milions de morts cada any a causa de la contaminació atmosfèrica

En noves estimacions publicades avui, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) informa que l’any 2012 uns 7 milions de persones van morir -una de cada vuit del total de morts al món- com a conseqüència de l'exposició a la contaminació atmosfèrica. Aquesta conclusió duplica amb escreix les estimacions anteriors i confirma que la contaminació atmosfèrica constitueix en l'actualitat, per si sola, el risc ambiental per a la salut més important del món. Si es reduís la contaminació atmosfèrica podrien salvar milions de vides.

Malalties cardiovasculars , accidents cerebrovasculars i càncer
En particular, les noves dades revelen un vincle més estret entre l'exposició a la contaminació atmosfèrica en general i la de l'aire d'interiors i les malalties cardiovasculars, com els accidents cerebrovasculars i les cardiopaties isquèmiques, així com entre la contaminació atmosfèrica i el càncer. Això és més de la funció que exerceix la contaminació atmosfèrica en el desenvolupament de malalties respiratòries, com les infeccions respiratòries agudes i les pneumopaties obstructives cròniques.

Les noves estimacions no només es deuen a un coneixement més ampli de les malalties provocades per la contaminació atmosfèrica, sinó també a una millor avaluació de l'exposició humana als contaminants atmosfèrics gràcies a mesures i tecnologia més avançades. Això ha permès als científics analitzar més detalladament els riscos per a la salut a partir d'una distribució demogràfica més àmplia que inclou ara les zones rurals, a més de les urbanes.

Per regions, els països d'ingressos baixos i mitjans a les Regions d'Àsia Sud-oriental i del Pacífic Occidental de l'OMS van suportar la major càrrega relacionada amb la contaminació al 2012, amb un total de 3,3 milions de morts vinculades amb la contaminació de l'aire d'interiors i 2,6 milions de morts relacionades amb la contaminació atmosfèrica .

Per a més informació, cliqueu aquí.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: