CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El virtuosisme, centre del debat entre músics i científics

dilluns, 24 de març de 2014

El 18 de març el CREAL va celebrar la segona sessió del Programa de Ciència i Art. En aquesta ocasió, el debat es va centrar en la importància del virtuosisme en el procés de creació ja sigui dels músics com dels científics.

Segons diu la definició de virtuosisme, es tracta del domini de la tècnica d’un art propi del virtuós, de la perfecció en qualsevol art o tècnica. En aquest aspecte en Kai Gleusteen, concertino del Liceu i director artístic de Kaimerata, va comentar que és bàsic conèixer bé la tècnica i després, gràcies a la creativitat, sorgirà el virtuosisme que transmetrà emoció.

El Dr. Jordi Sunyer, codirector del CREAL, per la seva part, va incidir que en el camp de la ciència és també imprescindible conèixer el mètodes i després ha de sorgir, de la mateixa manera, la creativitat que “ajudarà a interpretar resultats i a veure altres resultats que altres no han vist”. Catherine Ordronneau, pianista i membre de Kaimerata, va afegir que el virtuosisme és una forma d’assolir l’excel·lència.

Si voleu gaudir d’un concert de Kaimerata, podeu consultar el seu calendari a: http://www.kaimerata.com/

Per veure i escoltar un 'tast' de l'art d'en Kai Gleusteen, cliqueu aquí.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: