CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El temps davant el televisor s'associa amb problemes de son en preescolars

dimecres, 12 de març de 2014

El temps davant el televisor s'associa amb problemes de son en preescolars

Un estudi recent conclou que els nens en edat preescolar que més veuen la televisió durant el dia , menys dormen per la nit. L'estudi es va centrar en nens en edat preescolar i escola primària i es va basar en les observacions dels pares. Els autors del CREAL, centre de recerca ISGlobal, van arribar a la conclusió que limitar les hores que els nens passen veient la televisió pot millorar els seus horaris de son.

L'estudi, dirigit per Marcella Marinelli, investigadora del CREAL, va buscar vincles entre la quantitat d'hores que els nens veuen la televisió i el nombre d'hores que dormen. Concretament, van analitzar les dades proporcionades pels pares de 1.713 nens de tres ciutats espanyoles (València, Menorca i Sabadell) del projecte INMA (Infància i Medi Ambient).

La majoria d'aquests nens van ser objecte de seguiment durant quatre anys, temps en què van sorgir els mateixos patrons durant els dies entre setmana com en cap de setmana.

En la primera anàlisi, quan els fills eren més petits, els que van veure com a mínim 1,5 hores de televisió al dia, dormien menys en comparació amb els nens que veien menys televisió. Quan aquests nens tenien entre 6 i 9 anys, si havien augmentat les hores davant el televisor a més de 1,5 hores al dia, aquests dormien un 20% menys que quan es va iniciar l'estudi. No obstant això, "els nens que van reduir la quantitat de temps que passen davant de la televisió, dormien més", afirma Marinelli.
 

Article publicat a JAMA Pediatrics. http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1840249 Marinelli M, Sunyer J, Alvarez-Pedrerol M, Iniguez C, Torrent M, Vioque J, Turner MC, Julvez J. Hours of television viewing and sleep duration in children: a Multicenter Birth Cohort Study. JAMA Pediatrics 2014 (in press)


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: