CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Comença la MPOC en la infància?

Comentari publicat a The Lancet Respiratory Medicine i escrit per Stefano Guerra

dimarts, 28 de gener de 2014

Comença la MPOC en la infància?

La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) està fortament lligada a les exposicions ambientals i de comportament que es produeixen principalment en l'edat adulta. Diagnosticat gairebé exclusivament en adults, aquest trastorn es caracteritza pels seus símptomes i el deteriorament funcional que, en la majoria dels casos, comencen després de la tercera dècada de la vida. Per això, la MPOC és una malaltia d'adults. No obstant això, ara s'està prestant una atenció creixent a la idea que els factors i processos de desenvolupament que tenen lloc en la infància podrien predisposar les persones a patir aquesta patologia.

El treball de Burrows i els seus companys en la dècada de 1970 va mostrar que els adults amb MPOC eren més propensos a recordar les malalties respiratòries en la infància que els individus sense MPOC.

Així, estudis prospectius més recents han demostrat que la funció pulmonar en néixer està associada amb la de la infància i l'edat adulta, i que els nens amb asma i símptomes similars a l'asma tenen dèficit de la funció pulmonar primerenca . Això podria suposar un risc de patir MPOC en la vida adulta. Per això, les estratègies preventives s'han d'utilitzar en la primera etapa de la vida per a optimitzar la salut pulmonar a llarg termini.

De fet , algunes preguntes clau - tot i que encara sense resposta- anuncien que podrien tenir implicacions importants en la prevenció i suggereixen futures direccions per a la investigació.


Article de referència: Guerra S, Stern DA, Morgan WJ. Does COPD begin in childhood?. Lancer Respir Med 2013; 1(4): 282-4. (Commentary)


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: