CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L'equip de MeDALL presenta èxits en la recerca sobre les malalties al·lèrgiques

Nota de premsa MeDALL

divendres, 24 de gener de 2014

L'equip de MeDALL presenta èxits en la recerca sobre les malalties al·lèrgiques

El 23 i 24 de gener se celebra la quarta reunió anual del projecte de recerca MeDALL a París, França. MeDALL significa Mecanismes del Desenvolupament de l'Al·lèrgia i és un projecte internacional de la UE de quatre anys d'investigació sobre les causes que expliquen l'epidèmia de les malalties al·lèrgiques. Durant la reunió de dos dies amb 90 participants, els investigadors internacionals del projecte presentaran una actualització sobre les seves activitats i èxits assolits durant l'any anterior gràcies a presentacions d'alt perfil i a debats d'experts.

Els investigadors Medall han avaluat més de 23.000 nens de 4 i 8 anys a partir de 12 estudis europeus basats en la població de naixement de cohorts a Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Espanya i Suècia.

En els últims resultats, liderats per investigadors del CREAL i publicats en una nota de premsa el passat 16 de gener, l'estudi va registrar informació sobre les malalties al·lèrgiques dels pares i els metges i es van recollir anticossos IgE davant a sis al·lèrgens en les mostres de sang (sensibilització). L'estudi demostra que l'èczema, la rinitis i l'asma en els nens estan altament relacionats.

Abans de la reunió anual MeDALL va organitzar el 22 de gener una jornada de formació en epidemiologia respiratòria a la Universitat Descartes de París. A aquest esdeveniment van assistir estudiants de Màster i postdoctorals especialitzats en salut pública.

Sobre MeDALL

MeDALL és un projecte de recerca internacional de quatre anys que compta amb el suport de la UE i que va començar al desembre de 2010. Aquest consorci abasta 23 institucions públiques i privades, entre elles 3 PIMEs europees l'experiència científica de les quals contribuirà a complir els objectius.

Aquest projecte està coordinat per l'Institut National de la Santé et de la Recherche Medicale (INSERM) - de París, França- i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) -Barcelona, Espanya-, centre de recerca de l'aliança ISGlobal.

MeDALL ha rebut finançament de la Unió Europea del Setè Programa Marc sota l'acord de subvenció n° 261357.

Contacte Internacional de MeDALL
Matthias Colli
Tel.: +49-30-85 74 894 05
Email: matthias.colli@charite.de
Website: http://medall-fp7.eu


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: