CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Investigadors remarquen la necessitat de recerca sobre els efectes en la salut dels contaminants químics de l’aigua

divendres, 10 de gener de 2014

Investigadors remarquen la necessitat de recerca sobre els efectes en la salut dels contaminants químics de l’aigua

L'aigua potable és essencial per les persones. Tot i que la contaminació microbiològica és la major causa de malaltia i mortalitat relacionada amb l'aigua a nivell global, les substàncies químiques de l’aigua també poden causar malalties. Donat que l’evidència científica de les conseqüències per a la salut humana és encara limitada o inexistent, el CREAL ha publicat un informe sobre l’estat actual i les necessitats en el coneixement sobre els efectes en la salut dels productes químics de l’aigua.

L’informe, publicat a la revista Environmental Health Perspectives, conclou que cal més investigació i proposa recomanacions per futurs estudis. Això inclou realitzar estudis en àrees amb variabilitat en els nivells, poblacions d’estudi suficients, incloure assajos biològics que integren l'efecte de les barreges complexes, obtenir informació detallada sobre hàbits personals que determinen l'exposició (per exemple, la ingestió, dutxar-se, nedar, dieta), recollida de mostres biològiques per mesurar biomarcadors pertinents , i models estadístics avançats per estimar l'exposició i els riscos relatius, entre d’altres.

D’aquesta manera, la Dra. Cristina Villanueva, investigadora i cap del programa Contaminació de l’Aigua del CREAL, centre de recerca de l’Aliança ISGlobal, ha resumit, amb l’ajut d’altres co-autors, l'estat del coneixement, identificant les llacunes en la comprensió , i oferint recomanacions per a la investigació epidemiològica sobre els productes químics de l'aigua potable.

Article de referència: Assessing Exposure and Health Consequences of Chemicals in Drinking Water: Current State of Knowledge and Research Needs. Villanueva CM, Kogevinas M, Cordier S, Templeton MR, Vermeulen R, Nuckols JR, Nieuwenhuijsen MJ, Levallois P. Environ Health Perspect.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: