CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Netejar l'aire d'Europa

Editorial publicat aquest mes a The Lancet

dimecres, 8 de gener de 2014

Netejar l'aire d'Europa

A Europa, l’any 2013 va ser l’"Any De l’Aire" i, a finals de desembre, la Comissió Europea va anunciar un nou paquet de mesures amb l'objectiu de netejar l'aire a Europa al 2030. Tot i que en un inici aquestes accions puguin semblar poc ambicioses en el seu termini de temps, la política sembla raonable a causa dels terribles efectes de la contaminació atmosfèrica en la salut. Els riscos de les malalties respiratòries i cardiovasculars, incloent el càncer de pulmó, estan associats amb la contaminació de l'aire, i es tracta de malalties que poden afectar de manera desproporcionada a les persones de baix nivell socioeconòmic.

Aquests riscos constitueixen un fort incentiu per reduir la morbiditat, limitar els costos d'atenció sanitària, i millorar la productivitat de treball així com també la política ambiental. Al 2030, la política estima que la despesa serà de 3,3 mil milions d'euros cada any per a la mitigació de la contaminació a tot Europa però això podria generar estalvis molt més elevats per valor de com a mínim 40 mil milions de euros anuals.

Els perills per a la salut dels contaminants de l'aire han estat recentment ben explicats per l'estudi ESCAPE, en el qual el CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental), centre de recerca de l'aliança ISGlobal, hi participa. Aquest estudi inclou dades de 22 països europeus i documenta l'associació entre la mortalitat i l'exposició mitjana anual a partícules PM 2.5.

Si voleu consultar l'editorial complet, cliqueu aquí.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: