CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Música i Ciència, punts de trobada

dimarts, 17 de desembre de 2013

Música i Ciència, punts de trobada

Molts són els que avui dia veuen una estreta relació entre la ciència i l'art. Com a mínim, aprecien punts en comú, de trobada, entre les dues disciplines. És, per això, que el CREAL ha posat en marxa un nou cicle d'Arts i Ciència que es va iniciar a principis d'aquest mes amb 'Música i Ciència', un diàleg entre investigadors d'aquest centre de recerca de l'aliança ISGlobal i dos músics.

Concretament, en l'acte van participar Kai Gleusteeen, concertista de l'Orquestra del Liceu i director artístic de Kaimerata; Josep M. Colom, pianista; Sílvia de Sanjosé, investigadora de l'Institut Català d'Oncologia i col·laboradora del CREAL, i, Jordi Sunyer, codirector del CREAL.

Per a cadascun d'ells la ciència i la música és la seva feina i , encara que els agrada, "no és divertit" ja que "com tot treball és una obligació" i cal "practicar-ne cada dia". En aquest sentit, segons Kai, el 90 % és feina i el 10% és talent.

En el cas de Colom, el seu amor a la música es va produir gràcies a la seva germana, també pianista. De petit escoltava com ella tocava i això li va començar a connectar amb aquest art.

Respecte d'on treu cadascun l'energia necessària, tots van coincidir que, tot i que mai és suficient, sempre troben energia per seguir treballant. Especialment en el cas de Sílvia, "a mi em dóna força i energia interactuar amb la gent del meu entorn, de diferents àrees. Això obre la meva mentalitat i em fa sentir més activa" .

Per finalitzar, Kai va demanar a tots els assistents que tanquessin els ulls i imaginessin una situació quotidiana agradable i els va fer sentir i percebre la diferència entre aquestes imatges amb i sense música, tocant una petita peça amb el seu violí. La diferència: abismal.

Nota: En Kai pertany al grup Kaimerata. Per a informació dels seus concerts, cliqueu aquí.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: