CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L’estadística incorpora una incertesa, no són matemàtiques exactes

dilluns, 2 de desembre de 2013

L’estadística incorpora una incertesa, no són matemàtiques exactes

En el marc de la Setmana de la Ciència, el passat 28 de novembre el Dr. Xavier Basagaña, investigador del CREAL, va impartir el taller “Com sobreviure a una estadística científica” al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant l’acte es va explicar com l’estadística ajuda als investigadors a l’hora de desenvolupar la recerca i d’interpretar els seus resultats així ccom de quina manera els periodistes poden evitar interpretacions errònies.

Segons Basagaña, “l’atzar sempre està a la vida real i pot afectar als nostres experiments. L’estadística incorpora una incertesa. No parlem de models matemàtics exactes. La mitjana va acompanyada d’un valor de confiança, per saber què passa en el 95% dels casos”.

L’investigador del CREAL també va explicar exemples de gràfics erronis, que porten a terme a interpretar malament les dades. “Un exemple de mal gràfic és presentar els resultats d’un gràfic de pastissos en tres dimensions, ja que es perd la proporció visual”.

L’acte va ser organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el CREAL, centre de recerca de l’aliança ISGlobal.

Si voleu consultar la presentació, podeu clica aquí.

Font: Raúl Torán


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: