CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

MCC-Spain analitza les dades dels càncers estudiats durant els darrers sis anys

divendres, 29 de novembre de 2013

MCC-Spain analitza les dades dels càncers estudiats durant els darrers sis anys

El passat 25 i 26 de novembre el CREAL, amb la col·laboració de l’Institut de Salud Carlos III, va organitzar la sisena reunió anual de tots els centres de recerca que participen en el projecte de recerca MCC-Spain, que estudia les causes de diversos càncers (colorectal, mama, estómac, pròstata i leucèmia limfàtica crònica). Enguany es van reunir un total de 50 investigadors de 17 centres del CIBERESP (Epidemiologia i Salut Pública) a la Escuela Nacional de Sanidad de l’Institut de Salud Carlos III.

Durant aquestes reunions grupals de caire científic s’organitzen les dades dels aproximadament 6.000 casos de càncers que fins el dia d’avui s’han recollit així com dels més de 4.000 controls poblacionals. Totes aquestes dades de casos reals de càncers provenen de quasi totes les comunitats autònomes d’Espanya: Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Andalusia, Cantàbria i Comunitat Valenciana.

Durant la jornada es van fer presentacions de resultats preliminars dels diferents grups de treball: genètica, clínic-molecular, metodología, aigua, nutrició i activitat física, tabac, ocupació, desigualtats socials, antecedents familiars, factors hormonals i disrupció endocrina, infeccions, medicaments i metalls.
D’altra banda, la Dra. Anna González Neira, del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas va oferir una xerrada clau sobre epidemiologia genètica en càncer de mama.

Cal afegir que l’estudi MCC-Spain està coordinat pel Dr. Manolis Kogevinas, codirector del CREAL, centre de recerca de l’aliança ISGlobal, i per la Dra. Marina Pollán, cap del Servei d’Epidemiologia del Càncer (Instituto de Salud Carlos III).
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: