CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L’aigua, objecte d’estudi dels científics

divendres, 22 de novembre de 2013

L’aigua, objecte d’estudi dels científics

El passat 20 de novembre va tenir lloc a la Biblioteca Sagrada Família una taula rodona sobre la recerca actual de l’aigua amb experts del tema entre els quals hi va estar present la Dra. Cristina Villanueva, investigadora del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre de l’aliança ISGlobal.

Villanueva, del CREAL, de l'Institut CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) va incidir en la contaminació de l’aigua que “sol ser causada per l’acció de l’home, ja sigui pels residus de l’agricultura intensiva, que produeix nitrats i pesticides que arriben a aigües subterrànies; o per la ramaderia intensiva, que produeix purins que són altament contaminants; també llancem a l’aigua cosmètics, protectors solars, drogues d’abús; o, pels subproductes de la desinfecció”.

Els altres dos ponents van ser Narcís Prat, investigador de la Universitat de Barcelona (UB), que va centrar la seva intervenció en la gestió de l’aigua, i, Josep Maria Gili, investigador de l’Institut de Ciències del Mar, centre de recerca del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), que va parlar sobre la recerca a l’Antàrtida.

L’acte va ser organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), coordinadora de la Setmana de la Ciència a Catalunya, i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: