CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L'obesitat en l'embaràs provoca un major pes dels nadons en néixer

dijous, 24 d'octubre de 2013

L'obesitat en l'embaràs provoca un major pes dels nadons en néixer

L'obesitat durant l'embaràs provoca nivells superiors de leptina en sang i, per tant, un major pes dels nadons en néixer, concretament de 176 grams més. Així ho indica un estudi que ha analitzat aquesta hormona produïda principalment pels adipòcits (cèl·lules grases) i en el qual ha participat el Dr. Manolis Kogevinas, codirector del CREAL, centre de recerca de l’aliança ISGlobal.

Aquesta anàlisi, publicada a la revista Paediatric and Perinatal Epidemiology, va incloure 638 parelles mare-fill en l'estudi prospectiu de cohorts mare-fill 'Rhea' a Creta (Grècia) amb embarassos de fetus únic, proporcionant mostres de sang de cordó umbilical per a l’anàlisi de la leptina i les dades sobre els resultats del part.

Concretament, l'augment excessiu de pes durant l'embaràs es va associar amb un risc tres vegades superior de tenir alts nivells de leptina a la sang del cordó umbilical. A més, van advertir que el sobrepès anterior a l'embaràs també és un factor de risc d'alts nivells de leptina.

Cal recordar que l'obesitat infantil és un dels més greus problemes de salut pública del segle XXI. La leptina és una hormona molt involucrada en el control de l'equilibri d'energia, la regulació del pes corporal, el metabolisme i les respostes endocrines al dejuni.

El CREAL forma part dels centres CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Karakosta P, Georgiou V, Fthenou E, Papadopoulou E, Roumeliotaki T, Margioris A, Castanas E, Kampa M, Kogevinas M, Chatzi L. Maternal weight status, cord blood leptin and fetal growth: a prospective mother-child cohort study (rhea study). Paediatr Perinat Epidemiol 2013; 27(5): 461-471.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: