CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La contaminació de l'aire és una causa important de les morts per càncer

Nota de premsa de l'IARC

dijous, 17 d'octubre de 2013

La contaminació de l'aire és una causa important de les morts per càncer

L'agència especialitzada del càncer de l'Organització Mundial de la Salut, l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC) , ha anunciat avui que classifica la contaminació de l' aire com a carcinogen per als humans (Grup 1).

Després d'una revisió exhaustiva de la literatura científica més recent , els principals experts del món convocats pel Programa de les monografies de la IARC va arribar a la conclusió que hi ha proves suficients que l'exposició a la contaminació de l'aire causa càncer de pulmó (Grup 1). També van observar una associació positiva amb un major risc de càncer de bufeta.

El material particulat, un component important de contaminació de l'aire, es va avaluar per separat i també va ser classificat com a carcinogen per als humans (Grup 1).

L'avaluació de la IARC va mostrar un major risc de càncer de pulmó amb l'augment dels nivells d'exposició a les partícules i a la contaminació atmosfèrica . Tot i que la composició de la contaminació de l' aire i els nivells d'exposició pot variar enormement d'un lloc a un altre les conclusions del Grup de Treball s'apliquen a totes les regions del món.

Per consultar la nota de premsa , clica aquí.
 

Informe d'impacte d'aquesta notícia

Número total d'impactes: 3

A continuació us detallem els diferents impactes mediàtics:


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: