CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

L'Agència Europea del Medi Ambient adverteix dels efectes de la contaminació en la salut

dimecres, 16 d'octubre de 2013

L'Agència Europea del Medi Ambient adverteix dels efectes de la contaminació en la salut

Al voltant del 90% de la població urbana de la Unió Europea (UE) està exposada a concentracions d'algun dels contaminants atmosfèrics més perjudicials que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera nocives per a la salut. Així es desprèn de l' últim estudi sobre la qualitat de l'aire a Europa, publicat per l'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA).

L'informe de l'Agència sobre la qualitat de l'aire a Europa al 2013 ('Air quality in Europe - 2013 report ') és una aportació de l'AEMA a la revisió de la política sobre qualitat de l'aire de la Comissió Europea i a l'«Any del Aire» de la UE.

El comissari de Medi Ambient , Janez Potocnik, va declarar que "la qualitat de l'aire és un problema essencial per a moltes persones. Les enquestes demostren que una gran majoria de la població sap perfectament com afecta la qualitat de l'aire a la salut i creu que les autoritats públiques han d'adoptar mesures en els àmbits comunitari, nacional i local, fins i tot en època d'austeritat i dificultats".

De fet, el passat 14 d'octubre la Societat Internacional d'Epidemiologia Ambiental (ISEE) va enviar una carta a Poto?nik on remarcava que "estem preocupats ja que s'atribueixen 3 milions de morts per any a nivell mundial per causa de les partícules fines (PM2.5) i la contaminació de l' aire està ja classificada entre els principals factors de risc de mortalitat per malalties cròniques al 2010".
 

Informe d'impacte d'aquesta notícia

Número total d'impactes: 1

A continuació us detallem els diferents impactes mediàtics:


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: