CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El benestar psicològic durant l'embaràs determina la possibilitat de patir depressió postpart

dimecres, 9 d'octubre de 2013

El benestar psicològic durant l'embaràs determina la possibilitat de patir depressió postpart

La salut mental d'una dona durant l'embaràs és un factor determinant de la depressió postpart (DPP), el que podria tenir importants implicacions per a la seva detecció precoç. A més, aquest estudi, publicat en Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, concreta que el 13% de les dones pateixen depressió 8 setmanes després del part.

L'equip d'aquesta investigació, coordinat pel Dr. Manolis Kogevinas, codirector del CREAL, centre de l'aliança ISGlobal, afegeix que entre les setmanes 28 i 32 d'embaràs el 17% de dones sense historial previ de malalties psiquiàtriques tenen algun símptoma de depressió.

Entre dones que no tenien un historial de problemes psicològics abans de l'embaràs, l'ansietat i la depressió durant l'embaràs es van associar amb un augment del risc de depressió postpart. Concretament, un augment d'una unitat en l'escala de depressió Escala de depressió postnatal d'Edimburg (EPDS-mesura la intensitat dels símptomes depressius), es va associar durant l'embaràs amb un augment del 27% en el risc d'aparició de la depressió postpart.

Referència: Koutra K, Vassilaki M, Georgiou V, Koutis A, Bitsios P, Chatzi L, Kogevinas M. Antenatal maternal mental health as determinant of postpartum depression in a population based mother-child cohort (Rhea Study) in Crete, Greece. Soc Psych Psych Epid 2013.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: