CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La investigadora Eva Morales rep el premi de la SEE al millor article de l'any

dijous, 19 de setembre de 2013

La investigadora Eva Morales rep el premi de la SEE al millor article de l'any

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ha premiat l'article 'Circulating25-hydroxyvitamin D3 in pregnancy and infant Neuropsychological development' de la investigadora del CREAL, Eva Morales. Aquest estudi, publicat a la revista Pediatrics, conclou que la deficiència de vitamina D durant l'embaràs podria obstaculitzar el desenvolupament cerebral dels nadons, el que afectaria al seu comportament mental i habilitats motores.

Per arribar a aquesta conclusió, investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre de recerca de l'Aliança ISGlobal, van mesurar el nivell de vitamina D en la sang de gairebé 2.000 dones en el seu primer i segon trimestre de l'embaràs i avaluar les aptituds del nadó cap als 14 mesos d'edat.

Els investigadors van trobar que els nens de mares amb nivells deficients de vitamina D van obtenir qualificacions més baixes que aquells de mares amb nivells adequats de la vitamina. "En general, les puntuacions més baixes de les proves podrien conduir a coeficients intel·lectuals més baixos dels nens", va explicar l'autora principal de l'estudi i epidemiòloga del CREAL, la Dra. Eva Morales.

De fet, segons aquest estudi que s'emmarca dins del Projecte INMA, les diferències entre quatre i cinc punts en aquest tipus de proves neuropsicològiques podrien reduir el nombre de nens amb intel·ligència superior a la mitjana (coeficient intel·lectual per sobre de 110 punts) en més del 50%.

El nou repte de la Dra. Morales és que "ara que els nens d'INMA han arribat als 4-5 anys d'edat una pregunta a la qual ens agradaria donar resposta és si el dèficit de vitamina D durant les etapes del desenvolupament cerebral incrementa el risc de presentar símptomes de dèficit d'atenció i/o hiperactivitat en la infància".
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: