CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Les infermeres que treballen en quiròfans tenen un major risc d'asma persistent greu

dimecres, 18 de setembre de 2013

Les infermeres que treballen en quiròfans tenen un major risc d'asma persistent greu

Un nou estudi suggereix que les infermeres que treballen a quiròfans tenen un major risc d'asma persistent greu, probablement a causa de la inhalació d'agents químics procedents dels desinfectants de neteja. En aquesta anàlisi va participar l'investigador del CREAL, centre de l’aliança ISGlobal, Jan-Paul Zock, que explica que "aquest treball és un pas important cap a la prevenció de l'asma relacionada amb el treball de professionals de la salut".

De fet, les infermeres “de quiròfan” tenen més risc de patir accidents de treball, estrès així com una alta exposició agents tòxics, incloent agents infecciosos, radiacions, soroll, guants de làtex, i els gasos anestèsics.

Els desinfectants i productes de neteja contribueixen a la prevalença de l'asma en els treballadors de la salut, especialment per a les infermeres. Alguns productes de neteja utilitzats per les treballadores de l'hospital s'han associat amb l'asma. Les infermeres han identificat un major risc d'asma ocupacional, asma de l'adult, i l'exacerbació de l'asma. En aquests estudis, les infermeres eren sovint comparades amb els grups de treballadors amb estatus socioeconòmic potencialment heterogeni. Fins ara cap estudi havia avaluat l'associació entre treballar com a infermera de quiròfans, un alt risc que poden tenir un alt risc d'exposició a desinfectants de neteja i asma.

Per a més informació, consulteu: Le Moual N, Varraso R, Zock JP, Henneberger P, Speizer FE, Kauffmann F, Camargo CA Jr. Are operating room nurses at higher risk of severe persistent asthma? The Nurses’s Health Study. J Occup Environ Med 2013; 55(8): 973-7.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: