CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La contaminació del trànsit per carretera augmenta el risc de mort en pacients amb bronquiectàsies

dijous, 12 de setembre de 2013

La contaminació del trànsit per carretera augmenta el risc de mort en pacients amb bronquiectàsies

Un nou estudi, presentat al Congrés Anual de l'European Respiratory Society (ERS) que es va celebrar a Barcelona del 7 a l’11 de setembre de 2013, va concloure que les persones que més lluny viuen d'una carretera principal, menys probabilitats tenen de morir a causa de bronquiectàsies.

Les bronquièctasies són unes lesions estructurals dels bronquis que els experts estimen que poden afectar a un milió d'espanyols, dels quals, només 300.000 pacients estan diagnosticats, sent algunes d'aquestes lesions greus i potencialment mortals. Entre el 30 i el 50% de les formes moderades-greus d'MPOC presenten aquesta patologia.

L'estudi va investigar l'associació entre la distància residencial de la carretera principal i el nombre de morts en un grup de 189 persones amb bronquiectàsies (no fibrosi quística) entre juny de 2006 i octubre de 2012.

Judith Garcia-Aymerich, co-presidenta del Congrés de la ERS d'enguany i investigadora del CREAL, aliança ISGlobal, va advertir que "el Llibre Blanc Europeu del Pulmó (European Lung White Book) proporciona recomanacions clau per ajudar a les autoritats a enfrontar-se a aquest problema i seria important que els Estats membres de la UE integraran la qualitat de l'aire com a part integral de les seves polítiques de transport".

A més, el líder d'aquest estudi, Pieter Goeminne, va explicar que "els nostres resultats són els primers a relacionar la contaminació de l'aire amb el risc de mort en les persones amb bronquiectàsies i se suma a una sèrie d'altres estudis que demostren els perills de viure prop d'una carretera molt transitada. Els resultats d'aquest estudi han de fomentar polítiques perquè la qualitat de l'aire sigui un element clau de les polítiques de transport i considerar la proximitat de les carreteres principals a les àrees residencials".


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: