CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Predisposició genètica a la neurotoxicitat del metilmercuri procedent del consum del peix

Estudi del CREAL i la Harvard School of Public Health publicat a Epidemiology

dimecres, 4 de setembre de 2013

Predisposició genètica a la neurotoxicitat del metilmercuri procedent del consum del peix

Un estudi, publicat a Epidemiology, liderat pel CREAL, Aliança ISGlobal, i la Harvard School of Public Health ha observat que el metilmercuri consumit durant l’embaràs no té cap efecte en el neurodesenvolupament dels nens de 8 anys que viuen en una regió amb un consum baix de peix, a no ser que hi hagi una predisposició genètica. Ara bé s’ha conclòs que un 30% d’aquests nens compten amb aquest tipus de predisposició, donada la seva vulnerabilitat a la toxicitat del mercuri.

Per poder extreure aquestes conclusions, els investigadors han comptat amb 1.135 nens de 8 anys de Bristol (Regne Unit) donat que és l’edat “ideal” per a realitzar tests neuropsicològics, junt amb l’anàlisi d’aquest contaminant per mitjà dels seus cordons umbilicals.

Concretament, s’ha mesurat el nivell de metilmercuri, tenint en compte que el 90% del mercuri que porta el peix és metilmercuri, sent el més tòxic.

L’autor d’aquest estudi i investigador del CREAL, centre del CERCA, Jordi Julvez, explica que “ara estem en una segona fase de replicació de les dades amb un total de 2.400 nens per tal de confirmar les conclusions”.

(Fotografia: http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web/)


Relacionats

CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: