CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Com afecta veure la televisió en la durada del son dels infants

divendres, 14 de juny de 2013

Com afecta veure la televisió en la durada del son dels infants


Marcela Marinelli, investigadora postdoctoral al CREAL, va impartir la conferència "Television viewing and sleep duration in children", el 31 de maig de 2013 al CREAL.

Per què els nens veuen la televisió? Marinelli va esmentar, entre altres, que la pantalla, la brillantor de les imatges i el comandament a distància atreuen l'atenció dels nens. És la televisió adequada per als nens? Hi ha efectes beneficiosos, com els aspectes d'entreteniment, culturals i educatius. No obstant això, pot provocar problemes, com un comportament agressiu. La recomanació general és que els nens majors de 2 anys no han de veure més d'una hora i mitja de televisió al dia. No es recomana la TV per a menors de dos anys.

Marinelli va informar sobre un estudi amb nens de 4 anys d'edat en el que va trobar que "hi ha una relació entre veure dibuixos animats de ritme ràpid, durant nou minuts, i un pitjor acompliment de les funcions executives".

"Hi ha una associació entre les hores de veure televisió durant l'adolescència i posteriors actes agressius contra altres", va comentar Marinelli sobre una altra publicació recent.

Tots els llargmetratges animats d'EUA per a nens produïts entre 1937 i 1999 contenien actes de violència. Als 18 anys, els adolescents han visionat més de 200.000 hores d'actes de violència.

Durada i el somni TV. Quant dormen els nens?

La durada inadequada del son és un problema. Però, quina és la relació entre veure televisió i la durada del temps dedicat a dormir? La principal conclusió és que la presència de la televisió a l'habitació pot causar problemes en la durada de dormir. També hi ha efectes negatius de l'exposició de la televisió passiva, amb els pares. En un altre estudi es va demostrar que els adolescents de 14 anys que veien televisió durant més de 3 hores al dia presentaven un major nombre de problemes de son més tard a l'edat adulta, als 16 anys i 22 anys.

Marinelli està analitzant les dades sobre el somni de la cohort espanyola INMA. Els resultats d'aquest estudi es presentaran en els pròxims mesos.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: